23 oct. 2023 | 17:07

Cinci români au murit în războiul din Israel. MAE: Un al doilea cu dublă cetățenie este dat dispărut UPDATE

News
Cinci români au murit în războiul din Israel. MAE: Un al doilea cu dublă cetățenie este dat dispărut UPDATE
Bilanțul victimelor din Israel crește de la o zi la alta

Vin noi informații de pe frontul din Israel. Din păcate, MAE a anunțat decesul altor două persoane cu dublă cetățenie, israeliano-română, în urma atentatelor din Israel- Fâşia Gaza. În total, patru români au pierit în această țară de la izbucnirea conflictului armat.

Cinci români decedați în războiul din Israel

UPDATE 23 octombrie, ora 17:03: Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat că încă un cetățean român și-a pierdut viața în războiul din Israel, informează Antena 3 CNN. Bilanțul victimelor de naționalitate română crește astfel la cinci.

Război în Israel. Crește bilanțul victimelor

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe a informat azi că autoritățile din Israel au anunțat dispariția a încă unei persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, cu domiciliul în Israel.

Este a doua persoană cu dublă cetățenie dispărută. De asemenea, alți patru cetățeni cu dublă cetățenie au decedat de la începutul atacului Hamas împotriva Israelului, care a abut loc în dimineața zilei de 7 octombrie.

”În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, precizăm că autoritățile israeliene au informat cu privire la dispariția a încă unei persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, cu domiciliul în Statul Israel.

Până la acest moment, Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa nu au recepționat solicitări de sprijin consular privind dispariția sau decesul altor cetățeni români în Statul Israel și mențin în permanență contactul cu autoritățile israeliene.   Astfel, până la acest moment, potrivit informațiilor transmise de către autoritățile israeliene, patru cetățeni cu dublă cetățenie israeliano-română au decedat și două sunt notificate ca dispărute”, arată un comunicat MAE.

Știrea inițială

Sâmbătă, 14 octombrie, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat decesul a încă doi români în războiul dintre Israel și gruparea Hamas. Potrivit MAE, este vorba despre două persoane cu dublă cetățenie, israeliano-română, care aveau domiciliul în Israel.

De la izbucnirea războiului și până astăzi, patru români au murit în această țară.

Ce comunicat a emis MAE

De asemenea, Ambasada României la Tel Aviv menține legătura cu autorităţile israeliene cu privire la dispariția unei alte persoane cu dublă cetăţenie, israeliano-română.

”Ministerul Afacerilor Externe confirmă cu regret decesul, în contextul situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, a încă două persoane cu dublă cetățenie, israeliano-română, cu domiciliul în Statul Israel. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiilor acestora.

De asemenea, Ambasada României la Tel Aviv este în dialog cu autoritățile israeliene pentru verificarea informațiilor cu privire la dispariția unei persoane cu dublă cetățenie, israeliano-română. Până la acest moment, Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa nu au recepționat solicitări de sprijin consular privind dispariția sau decesul altor cetățeni români în Statul Israel.

Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa mențin în permanență contactul cu autoritățile israeliene pentru verificarea informațiilor cu privire la cetățenii români”, a transmis MAE.

Alţi doi români au murit în războiul din Israel, anunţă MAE

Bilanțul victimelor din Israel crește de la o zi la alta

Citește și: Armata israeliană, un nou ultimatum pentru evacuarea civililor din Gaza. 350 de români sunt încă acolo, ce spune MAE

Câți oameni au murit în această săptămână

Bilanțul victimelor a ajuns la patru pentru România, în timp ce alte 36 de ţări așteaptă să afle care este situaţia celor declarați dispăruți pe linia de front.

Autoritățile israeliene fac eforturi supraomenești pentru a identifica o parte dintre victimele găsite în urma atacurilor barbare dinspre militanți Hamas.

Potrivit datelor de până, peste 2.600 de persoane – majoritatea civili, inclusiv sute de copii – au fost ucise în Israel și Gaza și aproape 9.000 au fost rănite de când militanții Hamas au lansat sâmbătă, 7 octombrie, atacul, invadând Israelul din aer, din mare și din cer.

Citește și: Mesajul Israelului pentru România în plin război. Ce relație există între cele două țări

Digisport.ro
Frumusețea noului format Champions League: Celtic pe 2, Barcelona pe 23! Clasamentul complet după prima etapă
Stirile PROTV
Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Afacerile în care David Popovici vrea să investească: „Mi-ar plăcea și mi-aș dori”! Cum vrea să-i ajute pe români
EVZ.ro
Pensie de nabab în România. Câștigă mii de euro lunar
Spynews.ro
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Președintele CCR, Marian Enache, s-a căsătorit la 70 de ani. Ce funcții importante ocupă noua sa soție
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Soarta misterioasă a aurului lui Ceaușescu. Ce s-a întâmplat cu o avere colosală
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Planeta ia foc! A început un nou război. Ordinul de atac a venit deja azi, 19 septembrie
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
TRUMP scoate ATU-UL campaniei! ÎNTÂLNIREA surpriză care îl va ÎNFURIA pe PUTIN
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro