Dacă vrei să prepari clătite pufoase, care se mențin fragede până a doua zi, tot ce trebuie să faci este să urmezi rețeta potrivită. Să gătești acest desert pentru micul-dejun sau pur și simplu sub formă de gustare nu reprezintă o provocare dificilă. Playtech Știri îți explică cum trebuie să procedezi.
O clătită fragedă înseamnă bule de aer în compoziția pentru aluat. Fără acestea, mănânci un fel de turte puțin mai dulci decât cele tradiționale. Ce trebuie să știi este că formarea bulelor de aer este cauzată de eliberarea de gaz, care la rândul său este cauzată de diverse ingrediente ce le poți folosi în rețetă.
Recomandarea noastră este să optezi pentru apa minerală. Unele gospodine folosesc și praf de copt în acest sens, însă am observat că apa minerală „ușurează” amestecul pentru aluat. Dacă vei adăuga acest ingredient în compoziție, toată lumea va fi mulțumită de rezultatul final.
Bineînțeles, întrebarea naturală este: câtă apă minerală se pune în compoziția pentru clătite. Playtech Știri îți va prezenta în materialul de astăzi o rețetă pentru care nu ai nevoie de cântar, ci doar de un pahar. Același pahar trebuie folosite la toate ingredientele, inclusiv la făină și lapte.
Ingrediente:
Atenție! Se folosește un pahar de aceeași dimensiune pentru toate ingredientele. Al nostru a avut 300 de mililitri.
Citește și: Câte ouă se pun în clătite. Reţeta e simplă, aşa ies fine şi gustoase
Mod de preparare: