Gospodinele știu că glazura este un element foarte important pentru o prăjitură sau un tort. Oferă un aspect mult frumos și dă un gust special preparatului. De cele mai multe ori este folosită ciocolată pentru glazură. Aflați în rândurile următoare cum se face glazura de ciocolată și care sunt pașii pe care trebuie să-i urmați.
Pentru prima rețetă veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
Modul de preparare este foarte simplu. Pentru început, încălzim frișca lichidă într-o cratiță mică. Trebuie să avem mare grijă și să nu fierbem frișca. Când este gata, luăm frișca de pe foc și adăugăm bucățelele de ciocolată. Amestecăm până când acestea se topesc și obținem o compoziție omogenă.
Pentru această rețetă veți avea nevoie de mai multe ingrediente, însă modul de preparare este mult mai simplu.
Începem prin a topi ciocolata pe baie de aburi, după care adăugăm pudra de cacao, zahărul și apa. La sfârșit amestecăm foarte bine totul până la omogenizare, iar glazura de ciocolată este gata.
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
Pentru început, punem pe foc 50 de grame de unt, iar peste adăugăm pudra de cacao, laptele, făina și zahărul pudră. În momentul în care amestecul este fierbinte, adăugăm restul de unt și esența de vanilie. În cazul în care glazura este prea densă, mai adăugați puțin lapte.
Citește și: Cea mai bună cremă pentru eclere. Ce trebuie să adaugi la final, doar așa va ieși perfectă
Pentru această rețetă veți avea nevoie de ingrediente pentru trei categorii:
Ingrediente blat de tort
Ingrediente glazura oglindă de ciocolată
Ingrediente crema de unt cu cacao
Înainte de toate pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Mai apoi, luăm două boluri și separăm albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri adăugăm sare și amestecăm. Treptate, adăugăm zahăr și amestecăm încontinuu, apoi adăugăm gălbenușurile peste bezea, amestecând cu mișcări circulare.
La fina, adăugăm și făină, amestecăm similar. Punem o hârtie de copt într-o formă de tort și întindem în ea compoziția pentru blat. Punem forma la copt timp de 20-25 minute la 180 de grade Celsius.
Într-un bol, adăugăm ouăle, un praf de sare și zahărul. Amestecăm până se topește zahărul și punem cratița la foc mediu, deasupra unei alte cratițe cu apă fierbinte. Fierbem crema de cacao și amestecăm încontinuu pentru circa 15 minute.
Pudra de cacao se adaugă în cremă și se amestecă până se omogenizează, apoi se adaugă esența și se pune crema la rece. Când crema este bine răcită, amestecăm untul moale până când devine cremos, apoi adăugăm treptat crema răcită și amestecăm bine.
Putem monta tortul când blatul este răcit și crema preparată. Secționăm blatul de tort în trei părți egale și punem peste fiecare parte de blat sirop simplu din apă cu zahăr sau sirop de fructe.
Împărțim crema de cacao în trei părți egale, iar primele le întindem între blaturile de tort. A treia parte de cremă o folosim pentru a îmbrăca tortul de jur împrejur. Tortul trebuie să stea la rece pentru cel puțin o oră.
Citește și: Cum se face corect glazura de ciocolată pentru diferite prăjituri
Începem prin a pune frișca lichidă la încălzit, într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului, însă nu trebuie să o lăsăm să fiarbă. După, luăm crăticioara de pe foc și adăugăm ciocolata ruptă în bucăți și unt. Amestecăm foarte bine până când compoziția devine omogenă.
O lăsăm timp de circa 5 minute, apoi o turnăm peste tort și o întindem uniform. Punem tortul la rece pentru aproximativ o oră, apoi îl decorăm cu fructe, ciocolată albă sau cu ce doriți.