Se dau câte 3.000 de lei de la stat pentru aceşti români. Cine sunt norocoşii care primesc banii imediat. Programul de stat tocmai ce a fost prelungit de către autorități, astfel încât doritorii se mai pot înscrie pentru a obține sumele de bani.
Administraţia Fondului de Mediu a anunţat prelungirea sesiunii de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor vechi.
Astfel, Programul Rabla Local a fost preșungit până la data de 29 septembrie, ceea ce înseamnă cu aproape o lună.
”Persoanele fizice se pot înscrie în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local până pe 29 septembrie 2023, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului alocat fiecărei unităţi administrativ-teritoriale (UAT). Instrucţiunile privind înscrierea persoanelor fizice în cadrul Programului privind privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local sunt detaliate pe site-ul AFM la următorul link”, anunţă AFM.
În cadrul unui cont pot fi realizate înscrieri aferente unui singur Cod Numeric Personal, iar o persoană fizică se poate înscrie o singură dată în aplicaţie.
De asemenea, o altă condiție pentru acordarea banilor este că persoana fizică trebuie să domicilieze pe raza teritorială a primăriei unde se află în evidenţele fiscale autovehiculul uzat pentru care solicită finanţare şi să realizeze înscrierea în aplicaţie doar în cazul în care primăria în raza căreia domiciliază se regăseşte în lista UAT-urilor care au încheiat contracte de delegare cu Asociația Fondului de Mediu.
Nu toţi românii care au o maşină mai veche de 15 ani pot primi voucherul de 3.000 lei de la stat prin programul Rabla Local pentru că multe primării nu s-au înscris în Program pe motiv că nu au fondurile necesare ca să suporte 20% din prima de casare.
Lista primăriilor care participă în cadrul programului poate fi stduată la următorul link.
După înscriere, AFM va transmite lista persoanelor fizice înscrise, către primăriile care participă la Program. Apoi, persoana fizică va transmite documentele, potivit procedurii interne a primăriei care va fi publicată pe pagina de internet a acesteia.
După ce s-a semnat contractul de finanţare cu UAT-ul, persoana fizică va casa şi va radia din circulaţie şi din evidenţa fiscală autovehiculul uzat şi va intra în posesia stimulentului pentru casare de 3.000 de lei (2.400 lei alocaţi din Fondul pentru mediu şi 600 lei susţinuţi din bugetul local).
Nu în ultimul rând, bugetul programului este de 240 de milioane de lei, iar obiectivul angajat prin PNRR este ca în următorii 3 ani peste 250.000 de mașini să ajungă la casat.