25 aug. 2023 | 23:19

Liga Profesionistă de Fotbal, acuzată că face jocurile FCSB-ului. Scandal monstru cu Sepsi și Farul în prim plan

Sport
Liga Profesionistă de Fotbal, acuzată că face jocurile FCSB-ului. Scandal monstru cu Sepsi și Farul în prim plan

Etapa 7 din Superliga a provocat un scandal monstru. Totul a pornit de la faptul că Liga Profesionistă de Fotbal nu s-a mai autosesizat și nu a mai amânat meciurile reprezentantelor noastre în cupele europene. Sepsi a remizat, joi seară, la Sfântu Gheorghe, cu Bodo Glimt, scor 2-2, în timp ce Farul s-a impus cu 2-1 în fața celor de la HJK Helsinki, ambele partide din manșa tur s playoff-ului pentru Conference League.

Poli Iași a fost de acord cu amânarea meciului cu Sepsi. CSU Craiova nu a vrut să-i ajute pe cei de la Farul

Joia viitoare, Sepsi și Farul au șansa de a obține calificarea în faza grupelor celei de-a treia competiții europene intercluburi din Europa, astfel că partidele din etapa curentă a Superligii trec în plan secundar.

Miza calificării celor două echipe este una foarte mare. Simpla accedere în faza grupelor Conference League le asigură un bonus de la UEFA în valoare de trei milioane de euro.

În aceste condiții, cei de la Sepsi, care oricum nu erau mulțumiți cu programarea partidei de la Iași, cu Poli, duminică, 27 august 2023, de la ora 13:00, au solicitat amânarea întâlnirii. Oficialii moldovenilor au fost de acord, au și înaintat un document oficial către LPF, numai că forul prezidat de Gino Iorgulescu nu luase nicio decizie până joi noapte.

Liga Profesionistă de Fotbal, acuzată că face jocurile FCSB-ului. Scandal monstru, cu Sepsi și Farul în prim plan

Seosi joacă returul pentru calificarea în grupele Conference League.

Abia vineri dimineață s-a discutat cazul la LPF și s-a decis amânarea partidei. Decizia i-a enervat pe cei de la Poli. Președintele Cornel Șfaițer a spus că ei începuseră deja programul de pregătire al meciului, în lipsa unui răspuns de la LPF, inclusiv vânzarea de bilete. Până la urmă s-a hotărât ca meciul să fie reprogramat.

LPF acuzată că face jocurile FCSB-ului

Același for, LPF, a anunțat însă că meciul Farul  – CSU Craiova, programat tot duminică, 27 august 2023, de la 21:30, se va disputa conform programului stabilit inițial.

Toată această tevatură, legată de faptul că LPF nu s-a mai autosesizat, și că a așteptat un semn de la cluburi, a iscat un scandal imens în fotbalul românesc.

Concret, Liga este acuzată că ar favoriza FCSB-ul. Cei de la Fanatik au publicat un document prin care LPF a decis să amâne partidele echipelor angrenate în turul precedent din Conference League, fără a mai chestiona și adversarele. Ceea ce acum nu s-a mai întâmplat.

FCSB, formația finanțată de Gigi Becali a fost eliminată îmtre timp din Conference League, după dubla cu danezii de la Nordsjaelland, în timp ce Farul și Sepsi au trecut de Flora, respectiv Aktobe.

Întrucât manșele tur-retur din competiția europeană se desfășoară la interval de o săptămână, atât dobrogenii, cât și covăsnenii aveau programate trei meciuri în intervalul 24-31 august. De această dată, LPF nu a mai fost la fel de tranșantă și a decis să țină cont de părerea adversarelor celor două.

Trebuie menționat că în cazul partidei Farul – CSU Craiova, Mihai Rotaru, finanțatorul oltenilor, nu a fost de acord cu amânarea partidei.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 18-24 octombrie. Două zodii primesc vești bune, iar un nativ trece printr-o situație tensionată
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Culisele demisiilor de la Kanal D. Anca Ciota, despre despărțirea de colegi
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
TAXĂ obligatorie pentru români. Crește automat din 1 ianuarie. Nu poți scăpa de ea
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
Dobrogea a fost ȚINTA unui ATAC AERIAN! Au intervenit avioanele de luptă!
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro