Toppingurile înghețate și pudrate de pe deserturi sunt foarte aromate, însă nimic nu se compară cu textura de frișcă proaspătă, preparată în bucătărie. Pentru a-și menține forma, ca cea din cărțile de deserturi, trebuie să înlocuiești întăritorul. Vezi mai jos ce ingredient să folosești, de fapt.
Pe bază de smântână cu grăsime, bătută până devine pufoasă, frișca de casă nu este greu de preparat. Pentru a-i oferi un gust dulce, poți folosi un pic de zahăr sau pentru aromă, vanilie. Folosind doar câteva ingrediente, poate fi gata în doar zece minute și folosită la decorarea deserturilor preferate.
Una dintre cele mai comune probleme ale gospodinelor este că nu reușesc să ofere acestui topping textura potrivită, astfel încât folosesc întăritor. Doar că pentru a obține același rezultat ca în vitrinele cu prăjituri și torturi, nu este nevoie să folosești acest ingredient, ci gelatină.
Gelatina trebuie pregătită separat, înainte de a o pune în frișcă. Pune gelatina la înmuiat în două linguri de apă și las-o 10 minute să se umfle. Este esențial ca, apoi, să o încălzești la flacără mică, pe aragaz, mestecând continuu, până când se dizolvă. Nu o lăsa să fiarbă, doar încălzește-o.
O poți adăuga, apoi, în frișcă. Acest ingredient va ajuta preparatul dulce să își mențină o formă oarecum rigidă, dar să fie și pufos. Va fi un real curcubeu pe cerul gurii, când o vei savura! Playtech Știri îți explică în rândurile de mai jos cum poți să faci frișcă rapid, acasă la tine.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Citește și: Ingredientul pe care cofetarii îl pun în frişcă pentru a nu se lăsa. Aşa rezistă zile la rând pe prăjituri
Rezultatul va fi excepțional. Frișca va avea gust dulce, va fi pufoasă, dar și puțin rigidă. O poți pune ulterior pe desertul preferat sau poți orna diverse prăjiturele cu ea. Toată lumea se va ridica mulțumită de la masă. Poftă bună!