18 aug. 2023 | 20:58

România, lovită de un nou val de caniculă. ANM anunță unde se înregistrează cele mai ridicate temperaturi

Vremea Meteo
România, lovită de un nou val de caniculă. ANM anunță unde se înregistrează cele mai ridicate temperaturi

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza meteo pentru următoarele zile. România va fi lovită, din nou, de valuri de caniculă, potrivit meteorologului Alina Șerban. Află în rândurile de mai jos ce fenomene meteo se anunță în viitorul apropiat.

Un nou val de caniculă în România

Meteorologii ANM au actualizat prognoza meteo pentru următoarele zile. Se anunță disconfort termic ridicat și caniculă. Avertismentul este valabil până la începutul săptămânii viitoare. În intervalul cu pricina, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități.

Se anunță temperaturi ce vor atinge valori caniculare și disconfort termic ridicat în sudul și sud-estul României. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități. Valorile termice maxime vor fi, în general, de 35-36 grade Celsius. Izolat, vor fi și 37 grade Celsius.

Meteorologii spun că disconfortul termic se va menține ridicat și în zonele din vestul și estul României. Până duminică, 20 august, în regiunile cu pricina, temperaturile vor varia între 32 și 34 grade Celsius.

Meteorologul Alina Șerban a vorbit, în cea mai recentă intervenție pentru presa românească, despre fenomenele cu care ne vom confrunta în următoarele zile. România se află, la fel ca alte țări de pe continentul european, sub influența unei mase extinse de aer tropical.

Anunțul meteorologului Alina Șerban

„Ne aflăm deja sub influența unei mase de aer tropical ce a determinat temperaturi de caniculă în partea de sud și de sud-est a teritoriului pe parcursul zilei de astăzi și disconfort termic accentuat în aceste zone. Temperaturile au urcat până la 35-36, izolat 37 de grade.

Această masă de aer tropical se va menține și în zilele următoare, astfel încât vremea va fi caniculară. Chiar dacă mâine putem vorbi de o scădere ușoară a valorilor termice, tot vor înregistra și vor trece peste pragul caniculei în partea de sud și de sud-est a teritoriului.

Te-ar putea interesa și: Alertă meteo ANM. Caniculă și temperaturi extreme în România în ultimele două săptămâni din august 2023

Duminică se va intensifica valul de caniculă tot în sud și est, acolo unde temperaturile maxime vor atinge valori de 35-36-37° și se pare că această masă de aer cald se va menține și în prima parte a săptămânii care urmează”, a spus meteorologul Alina Șerban, la Antena 3.

Vremea se va răcori în România în luna septembrie. Începând de la mijlocul intervalului, mai exact din jurul datei de 21 septembrie, temperaturile vor scădea și se vor apropia de specificul perioadei.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Nu mai pune apă sau lapte în piure. Ingredientul secret care îl face cu adevărat delicios, la fel ca la restaurant
Click.ro
Ucis din întâmplare cu o lovitură de tanc. Cum a ajuns să fie lichidat liderul Hamas
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Trucurile Reginei au salvat-o pe Prințesa Kate de multe ori. Secretele Modei Regale
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Cresc pensiile garantat pe 1 ianuarie. Se știe procentul. Ministrul Muncii, anunț făcut la TV
Capital.ro
Delia Budeanu a trăit drama divorțului, dar și tragedia de a rămâne văduvă. Cu Radu Budeanu a trăit iubirea sublimă, până când moartea i-a despărțit
Avantaje
DECIZIA FINALĂ privind medicamentul utilizat de TOȚI ROMÂNII
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cuza a renunțat la părul lung și a apelat la o schimbare radicală de look, după doi ani. Cum arată acum prezentatorul TV
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro