06 aug. 2023 | 21:04

Cele mai scumpe transferuri din istoria fotbalului. Cine sunt primii 11 jucători pentru care s-au plătit cei mai mulți bani

Sport
Cele mai scumpe transferuri din istoria fotbalului. Cine sunt primii 11 jucători pentru care s-au plătit cei mai mulți bani
Cele mai scumpe transferuri din istoria fotbalului. Cine sunt primii 11 jucatori pentru care s-au platit cei mai multi bani

De-a lungul timpului, în fotbal s-au transferat jucători pe sume uriașe și sunt unii care un intrat în istoria sportului ”rege” din acest motiv. În această perioadă de mercato, cotidianul spaniol Marca a alăcutit un prim 1i al celor mai scumpe mutări din întreaga istorie a fotbalului. Iată care sunt jucătorii pentru care s-au plătit cei mai mulți bani.

Primii 11 cei mai scumpi jucători din istoria fotbalului

În această vară, două cluburi importante, Manchester City și Arsenal Londra, au chletuit sume uriașe  pentru a-i transfera pe Josko Gvardiol (fundaș, 21 ani) și Declan Rice (mijlocaș, 25 ani), aduși de la Leipzig, respectiv West Ham. În total, mutarea celor doi a costat 212 milioane de euro, iar Declan Rice a devenit cel mai scump jucător transferat vreodată în Premier League.

După aceste mișcări pe piața transferurilor, cotidianul Marca a alcătuit o echipă a celor mai scumpe mutări făcute vreodată în istoria fotbalului. Astfel, reiese că echipele care au dat cei mai mulți bani pe jucători sunt cele din Premier League, deoarece șase fotbaliști din această formație joacă în Anglia.

Cele mai scumpe transferuri din istoria fotbalului. Cine sunt primii 11 jucători pentru care s-au plătit cei mai mulți bani

Neymar și Mbappe sunt cei mai scumpi jucători din istorie. Sursa foto: Profimedia

Cine sunt fotbaliștii pentru care s-au plătit cei mai mulți bani

Cei patru fundași din echipa celor mai scumpe transferuri din istorie, dar și portarul sunt din Premier League. În poartă se află Kepa Arrizabalaga, care a fost transferat de Chelsea de la Athletic Bilbao pe 80 de milioane de euro, devenind cel mai scump jucător de pe această poziție.

Echipa celor mai scumpi fundași din istorie îi include pe croatul Josko Gvardiol, adus în această vară pentru 89 de milioane de euro de la Leipzig la Manchester City, irmat de Van Dijk, pentru care Liverpool a plătit lui Southampton 85 de milioane de euro și cel mai scump om din apărare, Harry Maguire, transferat pentru 92,5 milioane, de la Leicester la Manchester United.

În linia de mijloc se află Declan Rice, venit de la West Ham la Arsenal pentru 122 de milioane de euro și Philippe Coutinho, transferat acum cinci ani de la Liverpool la Barcelona pe 135 de milioane de euro. Alături de ei mai apar Jack Grealish, transferat de Manchester City de la Aston Villa pentru 117,5 milioane de euro, Joao Felix, adus de Atletico de la Benfica pentru 127 de milioane, și Griezmann, pentru care Barcelona i-a plătit lui Atletico Madrid 120 de milioane de euro.

În atacul echipei stelare apar doi jucători de la Paris Saint-Germain. Neymar, cel mai scump transfer din istoria fotbalului, adus de la Barca pentru 222 de milioane de euro, și Kylian Mbappe, transferat de la Monaco pe 180 de milioane de euro.

Echipa celor mai scumpi jucători din istorie

Kepa – Maguire, Van Dijk, Gvardiol – Rice, Coutinho – Griezmann, Felix, Grealish – Mbappe, Neymar.

Parteneri
A murit unul dintre milionarii României. Omul l-a adus pe Bush la București
Redactia.ro
Neurochirurgii au dezvăluit secretul așteptat de toată lumea. Top 3 alimente care produc noi celule cerebrale. Varza murată, pe listă
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Cum îți verifici vechimea în muncă. Calculează ce pensie vei primi
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
Se confiscă și iei amendă. N-ai voie să strângi așa ceva în propria curte. Poliţia face razii
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
VLADIMIR PUTIN, AVERTISMENT NUCLEAR! Liderul de la Kremlin a decis: Să fie considerată ca fiind ATACUL LOR COMUN
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cum arată copiii Andreei Samson de la Asia Express. Actrița avea un bebeluș acasă când plecat pe Drumul Zeilor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro