25 iul. 2023 | 11:11

Zile libere 2023: Când este următoarea minivacanță pentru români. Prima zi liberă urmează foarte curând

News
Zile libere 2023: Când este următoarea minivacanță pentru români. Prima zi liberă urmează foarte curând
românii se vor bucura de o vacanță de 4 zile

Vești bune de la autorități! Românii se pregătesc pentru o nouă minivacanță. Toți angajații vor avea o zi liberă în luna august, care se va lega de weekend și le va aduce acestora un concediu adevărat. Vezi când este următoarea perioadă liberă și cine se va bucura, mai exact, de ea.

Urmează o nouă minivacanță pentru români

Vara și temperaturile ridicate îi duc pe români tot mai mult cu gândul la o vacanță. Unii dintre ei s-au bucurat deja de concediu și zile libere de la muncă, dar se pare că acum primesc o nouă surpriză de la stat.

Anul 2023 a fost unul extrem de bun din punct de vedere al zilelor libere, care se pare că încă nu s-au terminat. Din fericire, vara a fost marcată de multe pauze de la muncă, iar statul le-a gândit pe fiecare în parte.

Ultima minivacanță cu zile libere de la stat a fost în luna iunie, de Rusalii, dar o nouă sărbătoare importantă se apropie. Astfel, se anunță o nouă vacanță pentru români, de care se pot bucura direct pe litoral.

Cât zile libere au românii în august

Încă de la finele anului trecut, Guvernul a hotărât să le ofere românilor patru zile libere în luna august, cu ocazia sărbătorii Sfintei Maria de la 15 august. Astfel, în loc să beneficieze de o singură zi liberă, românii vor avea parte de patru zile consecutive de odihnă în august 2023.

Guvernul a decis să facă punte către weekend în luna august, de Sfânta Maria, motiv pentru care românii se vor bucura de o vacanță de 4 zile. Potrivit Codului Muncii, indiferent dacă lucrează la stat sau la privat, românii primesc liber, în 15 august, pentru a sărbători Adormirea Maicii Domnului.

Astfel, vor avea liber cei care lucrează, indiferent de domeniul de activitate. Totuși, există și situații în care activitatea nu poate fi întreruptă, din cauza procesului de producție sau specificului activității, ceea ce înseamnă că respectivii români fie primesc liber în altă zi, fie sunt plătiți dublu.

”Decizia de a stabili zilele libere la începutul anului, pentru personalul din sistemul bugetar, a fost luată potrivit Codului Muncii, astfel încât angajatorii şi angajaţii să îşi poată stabili şi previziona zilele libere pentru întregul an.

Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producţie sau specificului activităţii şi nici magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în zilele de 23 ianuarie, 2 iunie şi 14 august 2023 sau participanţilor în aceste procese”, a transmis Ministerul Muncii.

Următoarele zile libere:

30 noiembrie — Sfântul Andrei 

1 decembrie — Ziua Națională a României 

25 decembrie, 26 decembrie — Crăciunul

Digisport.ro
Un milionar român la Paris: ”Bă, ce sărac e ăsta, vai mama lui”. Ce obișnuiește să facă în Capitală: ”E mult mai ieftin”
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Scandal sexual. Procuror, acuzat de un politician că i-a făcut propuneri indecente
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Show-ul grotesc al proxenetului român care a fost condamnat în Marea Britanie. Bărbatul s-a filmat în timp ce arunca cu banii
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
Corespondență din Ungaria după ce Dunărea s-a revărsat. Satul acoperit de ape, în care localnicii au înlocuit mașinile cu bărcile
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Telefoanele care emit cele mai multe radiații. Lista neagră
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Anunț pentru cei cu telefoane mobile. Schimbare radicală la WhatsApp. Nu va mai funcționa
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
LOVITURĂ FINALĂ pentru DONALD TRUMP! Republicanii au intrat în PANICĂ
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro