22 iul. 2023 | 23:42

FCSB a câștigat meciul cu Dinamo cu 2-1, dar a suferit în ultimele minute. Florinel Coman și Darius Olaru au adus succesul în „Derby de România” – FOTO & VIDEO

News
FCSB a câștigat meciul cu Dinamo cu 2-1, dar a suferit în ultimele minute. Florinel Coman și Darius Olaru au adus succesul în „Derby de România” - FOTO & VIDEO
Bucurie a fotbalistilor stelisti dupa un gol marcat cu Denis Gratian Harut, Alexandru Mihail Baluta, Adrian Gheorghe Sut, Darius Dumitru Olaru si Risto Radunovic in meciul de fotbal dintre FCSB si Dinamo Bucuresti, din cadrul Superligii Superbet, desfasurat pe Stadionul National Arcul de Triumf din Bucuresti, sambata 22 iulie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

FCSB a învins cu 2-1 Dinamo, dar deși a fost considerată marea favorită a acestui duel a avut mari emoții. Echipa lui Elias Charalambous a dominat prima repriză categoric și nu a dat nicio șansă rivalei. Florinel Coman a deschis scorul în minutul 30, iar după cinci minute Darius Olaru a mărit avantajul. Ambele reușite au fost semnate cu piciorul stâng, iar în tribune premierul Marcel Ciolacu a aplaudat golurile spectaculoase.

Partea a doua fost mai echilibrată și „câinii” au redus din diferență în minutul 83 când Târnovanu a greșit, iar Gregorio a profitat și a redus din handicap. Echipa lui Ovidiu Burcă a forțat pe final și s-a apropiat de poarta adversă, dar nu a reușit să obțină egalarea. FCSB s-a impus cu 2-1 într-un meci disputat pe stadionul Arcul de Triumf, în fața a șase mii de spectatori. Duelul a fost comentat de la fața locului de Ilie Dobre pentru playsport.ro

FCSB – Dinamo 2-1 (Florinel Coman `30, Darius Olaru `35- Gregorio`83 )

Min 90+6. Final de meci. FCSB câștigă „Derby de România” cu 2-1.

Min 90+5. Djokovic este înlocuit de Radaslavescu.

Min 90. Arbitrul arată șase minute de prelungire.

Min 83. GOOOOL Dinamo!!!! Oaspeții forțează, Neluțu Roșu șutează și mingea lovește bara. Faza continuă și Gregorio reduce din handicap, după o ieșire greșită a lui Târnovanu.

Min 82. Țîră intră in teren în locul lui Abdallah.

Min 78. Florinel Coman este înlocuit de Ovidiu Popescu.

Min 75. Moura șutează în forță, dar balonul se duce peste poarta lui Târnovanu.

Min 73. Politic șutează în diagonală, dar balonul trece pe lângă poartă.

Min 71. Darius Olaru este înlocuit de Malcom Edjouma.

Min 67. Olaru șutează din prima cu stângul din afara careului, dar balonul trece prin dreapta porții apărate de Golubovic.

Min 65. Roșu șutează de la distanță, dar balonul nu atinge ținta.

Min 64. Ghezali este înlocuit de Costin.

Min 59. Două schimbări la Dinamo. Au ieșit Iglesias și Bani, au intrat Gregorio și Politic.

Min 55. Iglesias îl găsește pe Ghezali în flancul drept. Francezul trimite în centrul careului pentru Abdallah, însă acesta nu reușește să devieze spre poartă.

Min 46. A început repriza secundă. FCSB efectuează două schimbări: ies Miculescu și Băluță, intră Cordea și Compagno.

Min 35. GOOOOL FCSB!!! Fază frumoasă, Dawa lasă pentru Darius Olaru, care șutează pe jos, surprinzător, din careu. Balonul ajunge în plasă și roș-albaștrii au avantaj de două goluri pe tabelă.

Darius Dumitru Olaru se bucura dupa un gol marcat alaturi de Joyskim Aurelien Dawa Tchakonte si Grigoras Alexandru Pantea in meciul de fotbal dintre FCSB si Dinamo Bucuresti, din cadrul Superligii Superbet, desfasurat pe Stadionul National Arcul de Triumf din Bucuresti, sambata 22 iulie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Min 34. Larrucea primește cartonașul galben.

Min 30. GOOOOOL FCSB!!!! Florinel Coman este la marginea careului, fentează doi jucători și își pune balonul cu piciorul stâng și șutează la poartă. Golubovic nu s-a așteptat la un șut cu piciorul stâng și este învins. Reușită superbă a atacantului roș-albaștrilor. Atacantul poate pleca în orice moment, dacă o echipă achita clauza de reziliere de cinci milioane de euro.

Florinel Teodor Coman se bucura dupa un gol marcat in meciul de fotbal dintre FCSB si Dinamo Bucuresti, din cadrul Superligii Superbet, desfasurat pe Stadionul National Arcul de Triumf din Bucuresti, sambata 22 iulie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Min 20. Dawa primește cartonașul galben, după un fault asupra lui Abdallah, un atacant din Madagascar.

Min 10. Dinamo pleacă în atac, dar Abdallah este blocat de Târnovanu.

Min 9. Prima acțiune tăioasă a celor de la FCSB. Florinel Coman trimite în careu, Adrian Șut reia cu capul periculos, reține portarul Golubovic.

Min 3. Acțiune frumoasă FCSB pe traseul Coman, Șut, Olaru, balonul ajunge în careu, dar Băluță faultează în atac și arbitrul Sebastian Colțescu oprește jocul. Partida este comentată pe site-ul playsport.ro de Ilie Dobre.

Min 1. A început partida găzduită de stadionul Arcul de Triumf. Înaintea fluierului de start s-a ținut un moment de reculegere în memoria lui Dan-Matei Agathon.

Fotbalistii celor doua echipe la startul meciului de fotbal dintre FCSB si Dinamo Bucuresti, din cadrul Superligii Superbet, desfasurat pe Stadionul National Arcul de Triumf din Bucuresti, sambata 22 iulie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

UPDATE 21.25. Marcel Ciolacu a ajuns la meci.

Marcel Ciolacu urmareste din tribuna meciul de fotbal dintre FCSB si Dinamo Bucuresti, din cadrul Superligii Superbet, desfasurat pe Stadionul National Arcul de Triumf din Bucuresti, sambata 22 iulie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

UPDATE 21.20 – Fanii echipei FCSB i-au ironizat pe rivalii de la Dinamo și i-au avertizat că va urma un scor fluviu.

Sursa Foto: Playsport.ro

UPDATE 20:20: Jucătorii celor două echipe au ajuns la stadionul Arcul de Triumf.

UPDATE 19.50: FCSB – Dinamo. Echipele de start

FCSB: Târnovanu – Pantea, Dawa, Haruț, Radunovic – Djokovic, Șut, Olaru – Miculescu, Al. Băluță, Fl. Coman
REZERVE: A. Vlad – Compagno, Lixandru, Edjouma, V. Gheorghe, Ov. Popescu, Ngezana, Radaslavescu, Cordea
ABSENT: Oct. Popescu (suspendat)
ANTRENOR: Elias Charalambous

DINAMO: Golubovic – De Moura, Giafer, R. Grigore, Amzăr – Ghezali, Larrucea, Iglesias, N. Roșu – Bani, Abdallah
REZERVE: Dujmovic – Bena, I. Roșu, Gregorio, Țîră, Politic, V. Borcea, Patriche, C. Costin
ABSENT: Bordușanu (nerefăcut)
ANTRENOR: Ovidiu Burcă

Stadion: Arcul de Triumf (Bucureşti)
Arbitru: Colţescu Sebastian (Bucureşti) / A1: Marica Mihai Marius (Bistriţa), A2: Popescu Adrian (Craiova)
Arbitru VAR: Chivulete Andrei Florin (Bucureşti), Arbitru AVAR: Dumitrache Bogdan (Bucureşti)

UPDATE 19.10 – Fanii lui Dinamo se îndreptă pe jos spre stadionul „Arcul de Triumf” și au blocat Bulevardul Dorobanţi. Jandarmii îi însoțesc.

FCSB – Dinamo este cel mai important meci din acest debut de sezon și este duelul care atrage cel mai mult atenția din runda cu numărul doi din SuperLiga României. Toată săptămâna au fost tensiuni, pentru că Gigi Becali și-a dorit foarte tare ca această partidă să se dispute în Ghencea. Și la un moment dat, după sprijinul public acordat de premierul Marcel Ciolacu, acest vis părea să devină realitare.

Doar că negocierile dintre FCSB și CSA Steaua s-au blocat și meciul se va disputa pe stadionul Arcul de Triumf. Șeful guvernului a trimis Corpul de Control la CSA Steaua ca să vadă de ce FCSB nu a reușit să închirieze stadionul din Ghencea, dar și să controleze activitatea de la club, din ultimii doi ani.

În aceste condiții, duelul dintre FCSB și Dinamo se va disputa pe un stadion de cinci ori mai mic, iar cererea de bilete a fost uriașă. La casele de la Arena Națională s-au format cozi de un kilometru, iar Mihai Stoica a fost prezent să vadă cum se desfășoară această operațiune.

„Jucătorii au nevoie de un teren de iarbă, oamenii ăștia au nevoie să vadă meciul. Sunt puțini care vor ajunge pe stadion și sunt zeci de mii care nu vor ajunge pe stadion. De ce? Pentru că nu vor unii care se consideră stăpâni.

Tot oamenii ăștia au plătit și pentru construcția stadionului, dar ei nu au cum să stea să vadă meciul în stadion. De ce echipa asta a avut cea mai mare audiență anul trecut? Pentru tot ce s-a întâmplat, pentru mizeriile care s-au făcut. Ar fi trebuit să îi îndepărteze, dar suporterii vin aproape pentru că sunt empatici.

(n.r. – despre numărul mare de suporteri prezenți la casele de bilete) Și cel din Ghencea era prea mic! Probabil și Arena Națională. În primul rând, este o bătaie de joc a Ligii Profesioniste, pentru că am solicitat să nu se dispute în primele cinci etape meciurile astea.

Erau trei meciuri care nu trebuia să se dispute: cu Dinamo, cu Rapid și Dinamo – Rapid. În rest, orice meci se putea juca. În loc să muți meciurile astea în următoarele 25 de etape din sezonul regulat, ai pus un meci în primele cinci etape, că ți-a pus lene să pui o condiție suplimentară în program…”, a declarat Mihai Stoica, în fața Arenei Naționale.

Ce au spus antrenorii Elias Charalambous și Ovidiu Burcă înaintea meciului FCSB – Dinamo

Au fost tensiuni și în tabără FCSB. Antrenorul Elias Charalambous a răbufnit când și-a dat seama că nu-l crede nimeni că el este cel care face schimbările la echipă. În prima etapă roș-albaștrii au învins cu 3-1 pe FC U Craiova, iar Florinel Coman și Darius Olari au fost înlocuiți. În versiunea oficială, cei doi fotbaliști au avut probleme medicale, dar s-a speculat că decizia, ca cei doi să fie înlocuiți, i-a aparținut lui Gigi Becali.

„Sunt apți, au pierdut câteva antrenamente, am auzit unii oameni spunând că au ieșit doar așa de pe teren săptămâna trecută. Sunt surprins, aici fiecare vrea să spună ce vrea, s-au accidentat meciul trecut, am fost extrem de surprins și nervos, sincer să fiu când am auzit zvonurile astea, că au ieșit doar așa.

Nu, au ieșit pentru că erau accidentați, au ratat câteva antrenamente, dar sunt pregătiți pentru mâine. Sunt apți de joc, vom vedea mâine dacă sunt în echipa de start”, a spus Elias Charalambous, la în cadrul conferinței de presă.

Dinamo a suferit multe schimbări înainte de startul sezonului, iar câinii au pierdut meciul din prima etapă cu CS Universitatea Craiova. Oltenii s-au impus cu 2-0.

„Ne aşteaptă un joc foarte important, cu cea mai în formă echipă din campionat cred eu. O echipă foarte puternică. Noi suntem pregătiţi, cel mai important pentru noi în acest moment este să avem un joc din ce în ce mai bun, foarte important este progresul pe care îl face echipa de la săptămână la săptămână. Nu ştiu dacă poate fi un avantaj faptul că jucăm pe Arcul de Triumf, cunoaştem vestiarele şi tribunele, dar nu cred că este un avantaj foarte mare.

FCSB excelează în atac, au jucători foarte buni care pot să-şi depăşească adversarii foarte uşor, la mijloc iar au jucători foarte buni, au câştigat echilibru prin venirea lui Djokovic. Noi ne bazăm foarte mult pe grup, pe energia grupului, astea ar fi atuurile noastre. O victorie ar însemna un pas în procesul acesta pe care l-am început. Ar însemna mult pentru moralul jucătorilor şi al suporterilor. I-am simţit motivaţi pe jucători, s-au pregătit foarte bine şi sunt nerăbdători să joace acest derby”, a declarat și Ovidiu Burcă.

FCSB – Dinamo, echipe probabile:

FCSB: 32. Târnovanu – 28. Pantea, 5. Dawa, 6. Haruț, 33. Radunovic – 88. Djokovic, 8. Șut, 27. Olaru – 25. Al. Băluță, 9. Compagno, 7. Fl. Coman
REZERVE: 99. A. Vlad, 2. V. Crețu, 11. Miculescu, 18. Edjouma, 22. V. Gheorghe, 23. Ov. Popescu, 30. Ngezana, 80. Radaslavescu, 98. Cordea
ABSENT: Oct. Popescu (suspendat)
ANTRENOR: Elias Charalambous

DINAMO: 1. Golubovic – 2. Moura, 24. Giafer, 8. Larrucea, 4. Bena, 31. Amzăr – 99. Ghezali, 10. Iglesias, 30. N. Roșu, 22. Bani – 19. Abdallah
REZERVE: 91. Dujmovic, 6. I. Roșu, 7. Goncalo, 9. Țîră, 17. Politic, 18. Borcea, 23. Patriche, 27. R. Grigore, 98. Cr. Costin
ABSENT: Bordușanu (nerefăcut)
ANTRENOR: Ovidiu Burcă

Stadion: Arcul de Triumf (Bucureşti)
Arbitru: Colţescu Sebastian (Bucureşti) / A1: Marica Mihai Marius (Bistriţa), A2: Popescu Adrian (Craiova) / Arbitru VAR: Chivulete Andrei Florin (Bucureşti), Arbitru AVAR: Dumitrache Bogdan (Bucureşti)

Cine transmite la TV meciul FCSB – Dinamo

Partida FCSB – Dinamo va începe sâmbătă 22.07.2023 la ora 21.30 și va fi transmisă în România de trei posturi de televiziune: Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport. Partida va putea fi urmărită și pe site-ul www.playtech.ro, iar pe www.playsport.ro va fi comentată de Ilie Dobre.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Victor Slav și Selina, ceartă pe mâncare. Tensiuni uriașe în cuplu
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Adevărul despre Traian Băsescu. Nimeni n-a știut. Ce a făcut pe timpul lui Ceaușescu
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro