19 iul. 2023 | 13:04

Carlos Alcaraz, primul jucător de tenis cu o avere de peste un miliard de dolari? Spaniolul a câștigat o avere din contracte, după succesul de la Wimbledon – GALERIE FOTO

Monden
Carlos Alcaraz, primul jucător de tenis cu o avere de peste un miliard de dolari? Spaniolul a câștigat o avere din contracte, după succesul de la Wimbledon - GALERIE FOTO

Carlos Alcaraz are doar 20 de ani, dar este o vedetă în adevăratul sens al cuvântului în tenisul mondial. Se află pe primul loc în clasamentul ATP, iar succesul din finala de la Wimbledon, în care l-a învins pe legendarul Novak Djokovic, a confirmat faptul că este un sportiv care poate domina această lume mulți ani. Spaniolul a dat lovitura și din punct de vedere financiar, iar succesul de pe iarba londoneză i-au adus contracte de publicitate de aproape cinci ori mai generoase.

Carlos Alcaraz, primul jucător de tenis care poate câștiga peste un miliard de dolari doar din contracte de publicitate

Carlos Alcaraz a câștigat la doar 20 de ani turneul de la Wimbledon și este cel mai tânăr învingător din ultimii 38 de ani, de când Boris Becker s-a impus pe iarba londoneză. Victoria din fața lui Novak Djokovic, după un meci de cinci ore, a arătat că spaniolul are forța să domine tenisul mondial mulți ani la rând. A fost o noua confirmare că jucătorul care la doar 19 ani și patru luni a urcat pe prima treaptă a clasamentului ATP nu este doar o stea trecătoare, ci un jucător care este gata să se lupte cu numele importante din acest sport. Și chiar să devină, la rândul său, o legendă.

Pentru Carlo Alcaraz urmează o perioadă foarte bună și în plan financiar, iar specialiștii se așteaptă să fie „bombardat” cu oferte de contracte de multe firme care vor dori să-și lege imaginea de el. Andrew Castle este un fost jucător britanic, acum analist la BBC și este convins că „limita este doar cerul”.

Fostul sportiv a vorbit nu doar despre performanțele sportive, ci și despre farmecul lui Alcaraz, despre care a spus că are un zâmbet care amintește de David Beckham. Sigur că această comparație măgulitoare ar trebui să se traducă cumva și prin consistența contului în bancă. Până la succesul de la Wimbledon, jucătorul iberic, asemănat de multe ori cu un actor din telenovele, câștiga doar șapte milioane de lire sterline pe an din contractele cu Rolex, Calvin Klein, Louis Vuitton, BMW și producătorul de rachete Babolat.

Ofertele au explodat după victoria din fața lui Djokovic, iar acum are contracte de peste 30 de milioane de lire sterline pe an. Succesul este garantat. The Sun amintește că șepcile de la Nike purtate de Alcaraz au avut foarte mare căutare și s-au vândut foarte rapid.

„Este un băiat serios, un om foarte bun, iar tenisul este incintant și arată ca un foc de artificii. Se îndreptă cu pași mari și poate dă devină unul dintre sportivii plătiți cel mai bine din istorie. De ce nu ar ajunge la peste un miliard de dolari, are doar 20 de ani?”, a declarat Andrew Castle, conform The Sun.

Jurnaliștii englezi au amintit și cum și-a început aventura jucătorul care acum este adulat de lumea tenisului. Avea doar zece ani când a vrut să ajungă la primul turneu important, pentru categoria lui de vârstă, dar părinții nu aveau suficienți bani pentru că acasă mai așteptau încă trei băieți.

Călătoria a fost sponsorizată de o companie care vindea dulciuri, care a rămas mult timp lângă sportiv. Sursa citată mai scrie că după ce a câștigat marele premiu de la Wimbledon, de 2,3 milioane de lire sterline, Alcaraz a făcut primul drum acasă unde a stat în apartamentul părinților care este situat deasupra unui magazin unde se vinde kebab. în micuțul oraș spaniol El Palmar.

Sursa Foto: Facebook & Instagram

Parteneri
S-a întors la marea iubire, fost fotomodel Playboy, după 20 de ani de căsătorie. Cine este soția lui Daniel Pancu
Redactia.ro
Tunelurile vechi de aproape 130 de ani care leagă două orașe importante pe sub munți. De ce au fost abandonate
Click.ro
Cazul celor trei frați dați dispăruți: situația lor era în atenția autorităților. Tatăl lor, vizat de un ordin de protecție
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Ramona Olaru l-a maturizat pe Cătălin Cazacu. Ce spune motociclistul despre episodul cu înșelatul
EVZ.ro
Cum a pus-o la punct pe Theo Rose fosta iubită a lui Anghel Damian! Vorbele grele pe care i le-a adresat
Spynews
ORDIN de la Comisia Europeană! România e obligată să execute
Capital.ro
Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit în mare secret. Detaliile ieșite din comun de la ceremonie: „A fost cea mai frumoasă nuntă la care am participat vreodată”
Avantaje
Se MAJOREAZĂ PENSIILE care NU au CRESCUT
Mediaflux
Cum poți contacta boala care te poate ucide în 48 de ore! Care sunt metodele de prevenție a meningitei meningococică
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Andrei Rotaru și-a acoperit tatuajul pe care l-a făcut identic cu cel al Diandrei. Cum a apărut în online și ce detaliu s-a văzut
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro