15 apr. 2023 | 13:19

Orașul de lângă București care îi atrage tot mai mult pe români. Apartamentele sunt doar 35.000 de euro

Știri generale
Orașul de lângă București care îi atrage tot mai mult pe români. Apartamentele sunt doar 35.000 de euro
Orașul de lângă București care îi atrage tot mai mult pe români

Aglomerația constantă, zgomotul, poluarea și costurile din ce în ce mai mari sunt doar câteva motive pentru care tot mai mulți au început să fugă din Capitală. În ultimii ani, un oraș de lângă București îi atrage tot mai mult pe români. Aici, îți poți cumpăra un apartament cu doar 35.000 de euro.

Un oraș de lângă București îi atrage tot mai mult pe români

Viața în Capitală devine din ce în ce mai dificilă. Prețurile locuințelor sunt în continuă creștere, traficul este sufocant, aglomerația, nelipsită.

În ultimii ani, românii au început să fugă spre periferie și chiar spre localitățile din apropiere.

Potrivit datelor publicate de Eurostat, zona din jurul Bucureștiului a înregistrat cea mai mare dezvoltare, în ceea ce privește numărul de locuitori, la nivel european.

În 2011, în Ilfov locuiau peste 300.000 de persoane. Mai bine de un deceniu mai târziu, numărul a ajuns la aproape 550.000.

Orașul de lângă București care îi atrage tot mai mult pe români este Popești-Leordeni. Aici, pe câmpurile care, în trecut, erau folosite ca terenuri agricole, răsar cartiere rezidențiale.

„La momentul ăla totul se vindea pe plan. Era câmp, infrastructura era foarte puţin dezvoltată. Tu ştiai că vei cumpăra un apartament la etajul 2, de exemplu, blocul nici nu era început. Făceai o rezervare era o nebunie, toată lumea voia să se mute în Popeşti-Leordeni”, explicat Alin Todireanu, city manager Popeşti Leordeni, potrivit Observator News.

Te-ar putea interesa și: Oraşul din România cu cele mai frumoase decoraţiuni de Paşte din Europa. Pare rupt dintr-o poveste, imagini de vis

„Cu fiecare kilometru cu care mă îndepărtez de centru am de câştigat undeva la 8.500 de euro”

City managerul se numără printre cei care au renunțat la Capitală pentru Popești-Leordeni. Todireanu era pe cale să cumpere un apartament în centrul Bucureștiului, însă prețurile uriașe l-au făcut să își schimbe opțiunea.

„Un apartament cu o configuraţie mai bună decât cel de pe Nerva Traian era 34.500 de euro. Făcând un calcul am realizat că cu fiecare kilometru cu care mă îndepărtez de centru am de câştigat undeva la 8.500 de euro”, a mai explicat acesta.

Un alt oraș ce devine tot mai popular este Otopeni. Un român care s-a mutat acolo de mai bine de zece ani a fost martorul dezvoltării accelerate a zonei.

„Acum 10 ani era câmp, acum aproape Otopeniul cu Tunariul s-au unit. Era câmp, cu agricultură cu tot ce ţine de treaba asta.

Stau într-un complex de blocuri deci am 100 de vecini, 100 de familii”, a explicat bărbatul, pentru sursa citată.

Te-ar putea interesa și: Oraşul din România care renaşte. Era considerat ‘perla’ regiunii pe vremea lui Ceauşescu. Acum va fi din nou la înălţime

Parteneri
Ce gest impresionant a făcut soțul Ancăi Molnar la trei luni de la moartea soției. Mesajul care a surprins pe toată lumea
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Elena Udrea, mesaj tulburător de ziua fiicei sale
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Cardurile au fost blocate. Românii nu mai au acces la banii de pe carduri: Tichetele au expirat!
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
ÎNCEPE RĂZBOIUL TOTAL! Alertă la NIVEL INTERNAȚIONAL
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro