11 apr. 2023 | 08:10

Ciorbă de miel, reţeta bucătarilor iscusiţi. Ce se pune la fiert pentru un gust deosebit, aşa o vei mânca doar în restaurante

Diverse
Ciorbă de miel, reţeta bucătarilor iscusiţi. Ce se pune la fiert pentru un gust deosebit, aşa o vei mânca doar în restaurante
Ciorba de miel, reteta bucatarilor iscusiti. Ce se pune la fiert pentru un gust deosebit, asa o vei manca doar in restaurante

Este clar faptul că mielul este vedeta de Paște, fiind un preparat gustos și versatil, din care se pot prepara mâncăruri variate și delicioase, de la friptură la drob sau borș. Iată secretul celor mai mari chefi bucătari când vine vorba de preparatea borșului de miel. Ce trebuie să conțină.

Cum prepari cel mai gustos borș de miel pentru masa de Paște

Gospodinele pregătesc masa festivă de Paște, în jurul căruia în fiecare an se strânge toată familia, pentru a sărbători Învierea Mântuitorului Iisus Hristos. Borșul de miel se află în topul listei de preparate tradiționale de Paște care îi face pe români să mai ceară încă o porție.

El se prepară din toate oasele de miel, din care nu se face friptura. Mai exact, secretul celui mai delicios borș de miel este să adaugi gâtul, capul, pulpele inferioare și spata de miel în ciorbă, pentru a-i da un plus de savoare.

De asemenea, poți să mai pui și resturile îndepărtate de pe carnea de friptură, grăsimea și tendoanele. Desigur, nu vor lipsi legumele, sucul de roșii și verdețurile, ce vor întregi gustul preparatului. Iată cum se prepară, de fapt, borșul de miel:

Ingrediente:

  • 3 litri de apă
  • 1 litru de  borş
  • 1 kg carne miel cu oase (gât, cap, pulpe inferioare, spată)
  • 1 ceapă
  • 1 morcov mare
  • 750 gr zarzavat pentru ciorbe sau suc de roșii
  • 1 legătură de leuștean verde
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde
  • 1/2 legătură de mărar verde
  • 1-2 fire de ceapă verde
  • sare și piper, după gust.

Citește și Regula de aur pentru o ciorbă de miel ca la restaurant. Ingredientul secret pe care îl folosesc marii bucătari

Mod de preparare:

Pentru început, vei porționa carnea de miel cu oasele. Acestea se pun la fiert într-o oală cu 3 litri de apă, până când se va crea o spumă, pe care, ulterior, o vei îndepărta cu spatula.

Apoi, vei adăuga puțină sare, ceapa și morcovul tăiate rondele. După ce ai observat că s-a fiert carnea de miel și începe să se desfacă de pe oase, vei adăuga zarzavatul și sucul de roșii. După 5-6 minute, toarnă și cartofii curățați și tăiați în bucăți mari.

Borșul se fierbe, separată, în altă oală timp de 15 minute. Apoi, se adaugă în ciorba de miel, după ce cartofii sunt aproape fierți. Poți pune și un ardei roșu tăiat fâșii, pentru aspect. Vei toca mărunt mărarul și leușteanul, pe care le vei introduce în oala cu borș. Le lași să fiarbă pentru 5 minute, apoi stingi focul.

După ce ai scos oala de pe foc, ciorba de miel se lasă la odihnit timp de 10 minute. Apoi, poți adăuga pătrunjelul verde tocat mărunt și cozile de la ceapa verde, tocate rondele. Oala se acoperă cu un capac să se întrepătrundă bine și aroma pătrunjelului în ciorba de miel.

Citește și Cum faci ciorbă de miel ca Florin Dumitrescu. Are 3 ingrediente senzaționale care dau un gust divin