22 feb. 2023 | 17:08

Țara care oferă 30 de zile de concediu celor care se căsătoresc. De ce au luat această decizie

News
Țara care oferă 30 de zile de concediu celor care se căsătoresc. De ce au luat această decizie
Țara care oferă 30 de zile de concediu celor care se căsătoresc

O lună de miere care durează chiar o lună! Este „cadoul” pe care îl face statul cuplurilor care decid să își oficializeze relația. Aceasta este țara care oferă 30 de zile de concediu celor care se căsătoresc. Decizia surprinzătoare luată de autorități nu vizează, de fapt, încurajarea nunților.

O țară oferă 30 de zile de concediu celor care se căsătoresc

În condițiile în care tinerii amână tot mai mult momentul în care spun marele „DA”, unii alegând chiar să trăiască cu partenerul sau partenera de viață fără să oficializeze relația, un stat a pus pe masă o ofertă inedită: 30 de zile de concediu pentru cei care se căsătoresc.

Trebuie precizat că numărul zilelor libere nu este același în întreaga țară, fiecare regiune având libertatea de a lua propriile decizii, începând din luna februarie a acestui an. La nivel național, în China se oferă trei zile de concediu pentru nuntă.

De acum, autoritățile din provinciile Gansu și Shanxi (renumită pentru producția de cărbune) au stabilit să le dea cuplurilor 30 de zile, în timp ce Shanghai oferă zece zile, iar Sichuan încă trei pe lângă cele stabilite deja de lege, potrivit People’s Daily Health.

Măsura nu a fost aplicată pentru a crește neapărat numărul nunților în aceste regiuni, ci pentru a crește natalitatea.

„Extinderea concediului de căsătorie este una dintre modalitățile eficiente de creștere a ratei fertilității”, a declarat Yang Haiyang, decanul Institutului de Cercetare pentru Dezvoltare Socială al Universității de Finanțe și Economie de Sud-Vest.

Premieră în ultimii 60 de ani

Potrivit acestuia, extinderea perioadei pentru luna de miere s-a făcut doar în regiunile cu dezvoltare lentă, adăugând că măsura va trebui completată cu o serie de alte politici de sprijin pentru tinerele familii, inclusiv subvenții pentru locuințe și concediu de paternitate plătit.

În 2022, pentru întâia oară în ultimii 60 de ani, populația Chinei a scăzut, conform datelor oficiale. Experții susțin că este doar începutul unei perioade foarte lungi de declin al populației.

Tot anul trecut, țara asiatică a înregistrat și cea mai scăzută rată a natalității, de 6,77 nașteri la 1.000 de locuitori.

O schimbare la 180 de grade a realității pentru chinezi, care au fost obligați să respecte politica „un singur copil” între anii 1980 și 2015. Cuplurile erau amendate și își puteau pierde chiar locurile de muncă dacă aduceau pe lume al doilea copil. Din 2021, însă, statul a permis populației să aibă chiar și un al treilea copil.

Citește și: E obligatoriu pentru românii din străinătate. Ce trebuie să facă persoanele care se căsătoresc sau au copii care se nasc acolo

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 18-24 octombrie. Două zodii primesc vești bune, iar un nativ trece printr-o situație tensionată
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Acești români scapă de o plată. Actele pe care le vor face gratis
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Îți golește contul de toți banii. Avertisment ANAF pentru românii care au de dat bani la stat
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
Putin amenință cu ARMA NUCLEARĂ! L-a SCOS DIN MINȚI planul lui Zelenski
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro