09 feb. 2023 | 16:49

Produsele pe care să nu le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde. E mare pericol

Diverse
Produsele pe care să nu le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde. E mare pericol
Produsele pe care sa nu le incalzesti niciodata la cuptorul cu microunde. E mare pericol

Dintre toate aparatele de bucătărie, nimic nu îmbină eficiența energetică și confortul precum cuptorul cu microunde. Acest electrocasnic ușor de utilizat reprezintă un element de bază din bucătărie pentru gospodăriile ocupate, așa că merită să știți ce să nu puneți în cuptorul cu microunde, astfel încât acesta să funcționeze corect în anii următori.

De ce nu e recomandat să pui folii sau ambalaje în cuptorul cu microunde

Fie că tocmai ai cumpărat un cuptor cu microunde nou și vrei să ai grijă de el, fie te întrebai dacă este sau nu indicat să pui folie în interiorul aparatului, experții vin cu anumite clarificări pe acest subiect.

Ca orice alt aparat, cuptorul cu microunde trebuie curățat periodic și îngrijit, pentru a-i prelungi durata de viață, evitând ca acesta să se deterioreze. Iată ce obiecte nu trebuie să pui în cuptorul cu microunde, dacă vrei să protejezi electrocasnicul.

În primul rând, este important să scoți alimentele din ambalajele și foliile alimentare în care au fost împachetate, înainte de a fi puse la încălzit la microunde.

„Unul dintre cele mai comune materiale pe care oamenii încă le pun la microunde? Materialul în care vin ambalanți tăițeii.

Deși există o etichetă care spune că nu ar trebui să fie gătiți la microunde, mulți oameni aleg să-l ignore ca o modalitate de a economisi timp și le pun cu totul în cuptorul cu microunde pentru 3 minute.

Aceste ambalaje își pot pierde integritatea structurală atunci când sunt reîncălzite, drept pentru care alimentele sau băuturile încălzite se pot scurge, iar tu te vei arde la mână.”, susține Katherine Coyotl de la retailerul Designer Appliances, conform publicației Homes and Gardens.

Citește și Farfuriile pe care ai voie să le pui în cuptorul cu microunde. Greșeala pe care o fac mulți oameni

Ce alimente nu trebuie preparate în cuptorul cu microunde

De asemenea, specialiștii în arta culinară avertizează oamenii să nu pună ustensile din metal la cuptorul cu microunde, precum și anumite alimente, precum următoarele:

  • ouă,
  • pâine,
  • ardei iute,
  • sosuri de paste,
  • verdeață uscată,
  • apă.

Craig Anderson susține că ouăle tari nu ar trebui gătite în cuptorul cu microunde, deoarece acest lucru va crea presiune în interiorul lor și pot exploda. De asemenea, odată pusă la microunde, pâinea se va umezi, moleculele sale de amidon legându-se de moleculele de apă.

De asemenea, pungile de carton trebuie evitate în cuptorul cu microunde, cu excepția celor care au trecut acest lucru pe etichetă, deoarece pot conține adezivi, ceară și alte materiale nocive pentru organism.

Citește și De ce să nu mai decongelezi produsele la cuptorul cu microunde. Pericolul uriaș la care te expui

Parteneri
S-a întors la marea iubire, fost fotomodel Playboy, după 20 de ani de căsătorie. Cine este soția lui Daniel Pancu
Redactia.ro
Tunelurile vechi de aproape 130 de ani care leagă două orașe importante pe sub munți. De ce au fost abandonate
Click.ro
Cazul celor trei frați dați dispăruți: situația lor era în atenția autorităților. Tatăl lor, vizat de un ordin de protecție
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Impozit de 20 de euro pe cardurile de credit, pentru înarmare
EVZ.ro
Când începe și cât durează vacanța elevilor în luna octombrie. În ce zi se întorc în bănci din vacanța de toamnă
Spynews
Anunț trist despre Bruce Willis. Demi Moore a dat vestea: Este necesară o acceptare
Capital.ro
Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit în mare secret. Detaliile ieșite din comun de la ceremonie: „A fost cea mai frumoasă nuntă la care am participat vreodată”
Avantaje
CU CÂT se VINDE o BANCNOTĂ de 20 de LEI! UNII se ÎMBOGĂȚESC dacă o GĂSESC
Mediaflux
Video halucinant! Copiii dispăruți ai afaceristului Adrian Marțian au fost filmați! Nimeni nu știe nimic de ei. Ce spun pe înregistrare / VIDEO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cum arată Diandra Doris Moga după ce și-a topit acidul din buze. Cât de schimbată e ispita de la Insula Iubirii acum
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro