Această pizza este o versiune de pizza dietetică cu conținut scăzut de carbohidrați, fără făină sau amidon de porumb. Este o combinație simplă de dovlecei, ou și brânză mozzarella, plus ierburi aromatice și, desigur, sare și piper. Dacă doriți ca pizza să fie vegană sau de post, înlocuiți mozzarella cu cașcaval sau brânză vegetală, iar oul se înlocuiește cu două linguri de drojdie inactivă sau o lingură de semințe de in hidratate în trei linguri de apă.
1. Stoarceți dovleceii de apă cât mai bine. Dovleceii au un conținut ridicat de apă, dar cu cât sunt mai bine storși, cu atât blatul de pizza va fi mai crocant. Primul pas al preparării rețetei de pizza cu blat de dovlecei este de a rade și săra dovleceii, apoi lăsați la scurs într-o strecurătoare, pentru 15 minute.
2. Peste blatul crocant de dovlecei, puneți mai întâi, un strat de mozzarella abia după aceea sosul de roșii.
3. În loc de făină obișnuită sau de pesmet, folosiți făină de cocos. Aceasta are un grad mare de absorbție al umidității.
1. Dovleceii se folosesc cu tot cu coajă, dacă sunt tineri, verzi. Dacă sunt dovlecei maturi, se îndepărtează semințele și coaja.
2. Dovleceii se sărează și se mărunțesc la robotul de bucătărie sau pe răzătoarea mare. Dovleceii mărunțiți se storc bine de apă într-un prosop de bucătărie.
3. După ce au fost uscați, dovleceii se amestecă cu pesmetul, brânzeturile și ouăle.
4. Se încinge cuptorul la 200 de grade.
5. Amestecul de dovlecei formată se întinde cu degetele, pe hârtie de copt, în forma tăvii de copt.
6. Tava cu blatul de dovlecei se dă la cuptor pentru 15 minute.
7. Între timp se pregătește toppingul: se curăță și se taie mărunt sau în orice mod doriți, prazul cu ciupercuțele și se rade brânza.
8. După ce s-a copt blatul, se scoate din cuptor și se lasă 10 minute la răcorit.
9. Pe blat se pun în ordinea următoare: 1/2 din cantitatea de brânză rasă, sosul de roșii, legumele tăiate felii, măslinele și 1/2 din cantitatea rămasă de
brânză rasă.
10. Pizza se dă din nou la cuptor până se topește brânza.
Să vă fie de folos!