Este o adevărată bucurie pentru gospodine să vadă că produsele pe care le-au cumpărat de la piață au rezistat în condiții bune o perioadă mai lungă. Însă depozitarea lor poate fi o provocare, uneori. Iată câteva strategii simple cu ajutorul cărora vei putea să te bucuri de produse proaspete mai mult timp. Ce legume să ții în borcane cu apă în frigider.
Primul lucru de care trebuie să ții cont dacă vrei ca legumele pe care le cumperi să reziste mai mult timp este să le achiziționezi în formă proaspătă. În general, verdețurile trebuie să fie bogat colorate, iar legumele rădăcinoase nu trebuie să fie niciodată vestejite, moi sau îngălbenite. Nu trebuie să prezinte nici pete sau imperfecțiuni, spun specialiștii în domeniu.
Când se depozitează legumele, trebuie să se țină cont de câteva aspecte importante. Primele trei elemente cheie pe care nu trebuie niciodată să le ignori sunt: temperatura, etilena și fluxul de aer de care dispun produsele. Multe legume se păstrează bine la frigider. Totuși, dacă sunt depozitate alături de alte produse (cartofi cu ceapă), s-ar putea strica rapid din cauza cantității mari de etilenă eliberate.
Dacă depozităm legumele la temperatura camerei, trebuie să avem grijă să aibă parte de nivelul minim de circulație a aerului. Pungile din plastic, de exemplu, nu sunt potrivite pentru depozitarea legumelor. Ele determină stricarea lor. Dacă nu intenționezi să pui legumele la frigider, este indicat să le scoți cât mai repede din ambalajul în care sunt comercializate.
Majoritatea legumelor rămân proaspete mai multă vreme dacă sunt depozitate la frigider. Ele pot fi puse în borcane, însă trebuie să dispună neapărat de apă. În caz contrar, produsele se vor deshidrata în scurt timp. Apa le va proteja și împotriva efectelor gazului etilenă, spun specialiștii în domeniu.
Din categoria acestor legume fac parte și morcovii și țelina. Cele două produse pot fi depozitate cu ușurință în borcane cu apă, la frigider, la temperaturi scăzute. În acest fel, legumele vor rezista chiar săptămâni întregi. Tot ce trebuie să faci pentru a le păstra comestibile este să le tai, în funcție de preferințe, și să le pui în borcane cu apă.
Depozitați în apă, morcovii rezistă chiar până la o lună în frigider. În tot acest interval, pot fi consumați fie separat, fie în diverse feluri de mâncare. La frigider, în apă, țelina rezistă până la două săptămâni, potrivit celor mai experimentate gospodine.