13 sept. 2022 | 12:02

Părintele Vasile Ioana, despre divorțul dintre Simona Halep și Toni Iuruc. Ce a transmis ‘medicul cuplurilor’

Monden
Părintele Vasile Ioana, despre divorțul dintre Simona Halep și Toni Iuruc. Ce a transmis ‘medicul cuplurilor’
Parintele Vasile Ioana, despre divortul dintre Simona Halep si Toni Iuruc. Ce a transmis medicul cuplurilor

Părintele Vasile Ioana, cel cunoscut drept „medicul cuplurilor” din România, mărturisește că nu este foarte surprins de faptul că Simona Halep și Toni Iuruc au decis să își desfacă mariajul. Ce spune parohul Bisericii „Sf. Nicolae Dintr-o Zi” din București despre divorțul anului.

Ce spune preotul Vasile Ioana despre divorțul Simonei Halep

Vestea că Simona Halep și Toni Iuruc au divorțat, la niciun un an de la cununia civilă, i-a luat prin surprindere pe fanii marii jucătoare de tenis. Printre persoanele care și-au dat cu părerea vis-a-vis de relația lor este și părintele Vasile Ioana, autorul volumului „Cartea familiei”.

Într-un interviu acordat în exclusivitate celor de la Impact, părintele a explicat de ce divorțul Simonei Halep nu este atât de surprinzător, întrucât oamenii se confruntă, mereu, cu situații complicate și neplăcute, de-a lungul vieții.

„Orice e posibil într-o viață de om, fiind omul este o ființă surprinzătoare. Pe mine nu mă mai miră nimic, fiindcă într-o viață de om te poți confrunta cu foarte multe situații, bune și rele!”

Nu cunosc detaliile acestei povești. Ca atare, e dificil să mă pronunț! Ca preot, iubesc oamenii și nu judec pe nimeni, încercând să aplic cât mai bine modelul pe care ni l-a indicat Isus Hristos. Haideți să nu-i judecăm pe Simona și pe Toni!

Le recomand și celorlați să nu judece pe nimeni, fiindcă în povestea asta numai ei doi știu cum au decurs lucrurile!”, a declarat cunoscutul preot pentru impact.ro.

„Cred că o discuție cu duhovnicul lor i-ar ajuta!”

Preotul Vasile Ioana subliniază faptul că orice relație trebuie să parcurgă anumite etape în viață, pentru a-i ajuta pe parteneri să evolueze și să se dezvolte pe toate planurile. Mai mult de atât, părintele este de părere că cei doi ar trebui să discute cu duhovnicul lor pentru a primi sfaturi și o vorbă bună.

„O relație, oricare ar fi ea, trebuie să parcurgă anumite etape. Unele etape te ajută să-ți maturizezi relația cu celălalt. Daca nu o faci sau te grăbești, din diverse motive, riști!

În sensul că relația ta nu va fi una matură. Poate că și în cazul lor s-a produs ceva de genul acesta! Cred că o discuție cu duhovnicul lor i-ar ajuta. El îi cunoaște, el poate îndrăzni să le ofere câteva sfaturi.

Altfel, e ca și cum i-ai cere un medic prin telefon o consultație despre ochestiune foarte importantă, cum ar fi cazul în care ar trebui să iei un anume antibiotic, fără a merge însă la cabinetul medicului, singurul în măsură să te analizeze și să ofere soluția ideală în cauza ta.

Așa e și preotul. Dacă îi bați la ușă și-i spui problema, el poate identifica cauza problemei. Și la mine e la fel. Când vii și-mi spui una sau alta, atunci pot încerca cu șanse de reușită să vindec. Altfel, e mult mai greu!”, a completat preotul pentru sursa citată.