25 aug. 2022 | 16:54

Trucul prin care prăjești corect oul. Mihaela Bilic oferă un sfat prețios

Sănătate
Trucul prin care prăjești corect oul. Mihaela Bilic oferă un sfat prețios
Trucul prin care prăjești corect oul. Mesajul medicului nutriționist Mihaela Bilic. Este mult mai simplu decât ai fi crezut.

Nu este deloc dificil să prăjești corect un ou. Ai nevoie doar de puțină practică și un mic secret pentru a ajunge să atingi măiestria în bucătărie. Pas cu pas, medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat cum se prăjește perfect un ou, fără să iasă, la final, uleios. Află trucul prin care prăjești corect oul. Totul are legătură cu nivelul de căldură asigurat de tigaie.

Trucul prin care prăjești corect oul

Cum poți face ouă prăjite în mod corect. Să prăjești un ou este o sarcină foarte simplă. Pui puțin ulei în tigaie, spargi oul în ea și în doar câteva minute ți-ai pregătit masa pentru micul dejun. Nu este deloc complicat să prăjești un ou. Trebuie, în schimb, să fii atent la nuanțe.

Ouăle sunt delicate, merită un tratament delicat. Asta se traduce, de obicei, prin flacără mică și câteva minute de răbdare. Ouăle nu trebuie să iasă, la final, nici tari, dar nici nu trebuie să îți lase impresia că sunt cauciucate.

Trucul care te poate salva când vine vorba despre gătitul de ouă prăjite este următorul: tigaia trebuie întotdeauna să fie acoperită cu capac. Oul se gătește la flacără mică, cu capac deasupra tigăii, timp de aproximativ două minute. Ulterior, se ia tigaia de pe foc și se mai lasă la gătit cu căldură reziduală încă 30 de secunde, cu capacul pus deasupra tigăii,

E tot ce trebuie să faci pentru a găti un ou prăjit perfect. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat pas cu pas, pe înțelesul tuturorm cum se fac ouăle prăjite, pe scurt. Află în rândurile următoare de ce ar trebui să folosești neapărat, întotdeauna, capacul atunci când gătești ouă. Căldura este absolut crucială în procesul de prăjire a ouălor. Cum faci ouăle prăjite perfect.

Mesajul medicului nutriționist Mihaela Bilic

„Vreau să vă arăt cum se prăjește un ou. Secretul nu constă în ulei, ci în căldură. Când zic căldură, zic capac. Pun foarte puțin ulei, cât să dea gustul. Nu trebuie să îl înecăm în ulei. Oul se coagulează prin căldură. Trebuie să punem capacul. Acesta este secretul.

Oul corect pregătit este cel care are albușul complet coagulat și gălbenușul moale, zemos. Nimănui nu îi place un ou care să aibă albușul care să nu fie complet gătit. Puneți capacul. În felul acesta nu aveți nevoie de mult ulei, nu se prăjește, ci doar se coagulează. Asta fac proteinele. La căldură se coagulează.

Focul nu trebuie să fie foarte mare. Chiar dacă punem uleiul în tigaie, acesta nu pătrunde prin moleculele din albuș. Dacă l-ați făcut cu mult ulei, tatonați-l la final cu un șervețel, pentru a elimina excesul”, a explicat medicul nutriționist Mihaela Bilic, într-un material publicat pe pagina sa de Facebook.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Nu mai pune apă sau lapte în piure. Ingredientul secret care îl face cu adevărat delicios, la fel ca la restaurant
Click.ro
Ucis din întâmplare cu o lovitură de tanc. Cum a ajuns să fie lichidat liderul Hamas
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Trucurile Reginei au salvat-o pe Prințesa Kate de multe ori. Secretele Modei Regale
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Cresc pensiile garantat pe 1 ianuarie. Se știe procentul. Ministrul Muncii, anunț făcut la TV
Capital.ro
Delia Budeanu a trăit drama divorțului, dar și tragedia de a rămâne văduvă. Cu Radu Budeanu a trăit iubirea sublimă, până când moartea i-a despărțit
Avantaje
DECIZIA FINALĂ privind medicamentul utilizat de TOȚI ROMÂNII
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cuza a renunțat la părul lung și a apelat la o schimbare radicală de look, după doi ani. Cum arată acum prezentatorul TV
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro