O vorbă din popor spune că femeia după casă se cunoaște. Imediat ce intri în casă vezi ordinea din hol, gecile și papucii aranjați, mirosul plăcut și curățenia în general, toate acestea fac diferența dintre o gospodină bună și una rea. Cu toate acestea, există câteva semne care dau de gol o gospodină rea.
Prosoapele de bucătărie ar trebui să fie mereu curate și, cel mai important lucru, este să ai mai multe. Dacă ai doar un singur prosop de bucătărie cu care ștergi și masa, și chiuveta, și vesela și restul bucătăriei, ar trebui să cumperi mai multe. Nu este deloc igienic să ștergi cu același prosop mai multe locuri din bucătărie.
Cred că toate gospodinele au un suport de cuțite în bucătărie. Ele ocupă o suprafață foarte mare de lucru și favorizează, în același timp, dezvoltarea mucegaiului. Conform studiilor, o femeie are nevoie în medie de doar 3 cuțite.
Cuțitele de bucătărie pot fi păstrate în sertar sau pe o bandă magnetică. În acest fel, nu vei avea bucătărie prea ocupată și nici nu vei avea probleme cu mucegaiul.
Recipientele de plastic sunt foarte utile, însă câteodată ajung să stea goale câteva luni, deoarece uităm de ele sau pur și simplu nu mai avem nevoie. De asemenea, ele pot deveni periculoase pentru sănătate și, în timp, își pierd utilitatea. Cel mai indicat este să le arunci dacă nu le mai folosești.
Cu toții avem tocătoare de plastic, însă știai că fisurile negre de pe tocător sunt pline de microbi și bacterii? Mai ales în cazul celor din plastic. De pe tocător, microbii pot ajunge direct în farfurie.
Cel mai indicat ar fi să folosești modele de lemn sau să ai mai multe tocătoare pentru a evita contaminarea încrucișată. De asemenea, poți clăti tocătorul cu oțet alb, pentru a prelungi durata de viață a acestuia. Oțetul poate îndepărta cu ușurință murdăria și asigură un efect antibacterian durabil.