O imagine cu o stradă din Drăgășani a devenit virală, după ce muncitorii Direcției Servicii Publice au marcat-o în zig-zag. Liniile merg ba la dreapta, ba la stânga, chiar dacă porțiunea de drum este dreaptă. Cei care au efectuat lucrarea dau vina pe lipsa fondurilor.
Reprezentanții Direcției Servicii Publice au precizat că lucrarea respectivă a fost făcută cu o mașină împrumutată, de către angajații direcției, iar liniile strâmbe sunt rezultatul lipsei experienței din partea muncitorilor. Costurile au fost mai mici, însă la fel a fost și calitatea lucrării.
Imaginea cu marcajele strâmbe a fost postată pe rețelele de socializare de către un consilier local. Internauții nu au ezitat să apară, iar majoritatea au luat în derâdere lucrarea făcută. „Au prins lucrarea Celentano cu Firicel din Las Fierbinți?” a spus unul dintre ei.
Dan Croitoru, directorul adjunct al Direcției Servicii Publice Drăgășani, a precizat că administrația locală nu a plătit bani pentru mașina împrumutată sau pentru lucrare. Totodată, acesta susține că marcajele au fost remediate.
”Ca să nu dăm miliarde la firmele… Într-un an am făcut numai strada Tudor Vladimirescu şi ne-a luat un miliard jumate, facem şi noi cu oamenii noştri, că nu sunt bani de cheltuit pe vremurile astea”, a adăugat Dan Croitoru.
Viorel Băltărețu, deputat USR, a transmis către Primăria Cluj-Napoca propunerea de a amplasa indicatoare în limba ucraineană pentru refugiații care vin în Cluj sau care doar tranzitează orașul.
”În ultimele zile și nopți, numărul refugiaților ucraineni a crescut în județul Cluj. Dar deplasarea lor e dificilă, necunoscând – mulți dintre ei – alfabetul latin. Indicatoarele pe care le propunem îi vor ajuta să se orienteze mai ușor către principalele puncte de interes: poliție, gară, aeroport, puncte de informare. Sper ca ideea să fie implementată rapid și în restul țării. E o nevoie reală la care trebuie să răspundem”, a spus Băltărețu.
Irina Munteanu, prefectul Clujului, a declarat că se va ține cont de faptul că există o rețea bună de ONG-uri care oferă sprijin, inclusiv pentru orientare acolo unde este nevoie. Pe de cealaltă parte, astfel de indicatoare există deja în județul Bihor, până la granița cu Ungaria. Acestea sunt montate pe DN 19, spre punctele de trecere a frontierei din Săuceni și Valea lui Mihai.