Dan Negru a vorbit despre întregul tren al podcasturilor. În România, mai multe vedete s-au îndreptat spre a face podcasturi, iar unele dintre acestea au ajuns să aibă un succes răsunător. Prezentatorul Tv a ținut să precizeze că nu vrea să participe la niciun podcast și că își dorește ca gazdele să înțeleagă această decizie. De fapt, el a spus mulți au rămas supărați pe el din cauza faptului că a refuzat invitația.
Dan Negru a mai mărturisit că era pe aproape să meargă la podcastul lui Cătălin Măruță.
„Nu mă duc la podcast-uri și le mulțumesc realizatorilor că m-au înțeles.
Cu prietenul meu Măruță am fost la un pas de sfadă, Speak m-a înțeles din prima dar alții au rămas supărați pe mine.
Am fost la Andi,demult,la inceputuri. Îmi plac podcasturile. Damian s-a reinventat, Măruță e vârf pe monden, Mihai e radio-talk, pe Joe Rogan îl urmăresc de niște ani și țin pasul cu „Coin Talk” de pe Spotify.
Primul podcast care m-a marcat a fost „Dark side of The Earth” cu povestea astronautului Dave Wolf care, în 1997, a rămas blocat în afara stației spațiale Mir timp de câteva ore – în timpul primei lui ieșiri în spațiu. Fantastică poveste!”, a spus Dan Negru.
El a avut și un comentariu de făcut cu privire la podcasturile românești, spunând că ar trebui să se reinventeze.
„Podcasturile românești trebuie să se reinventeze.
Multe nu s-au ridicat peste clasicele interviuri pe care le au televiziunea si radioul.
„Legendele” mele din YouTube nu sunt podcast.
Cu ceva vreme in urmă,o tv mi-a propus un late-night. Le-am cerut atunci să scriem pe o hârtie invitații-vedetă pentru o lună. Măcar o lună! N-am găsit mai mult de 10-15 care să merite si apoi ne-am fi întors la vedetele care apar oriunde, oricând, facănd orice.
Podcasturile românești se vor reinventa atunci când vor descoperi poveștile interesante ale oamenilor obișnuiți.
Sau vorba lui Mircea Eliade : „Ce oameni excepţionali trec pe lângă noi, anonimi, şi noi admirăm prosteşte atâţia neghiobi, numai pentru că au vorbit de ei presa şi „opinia publică”, a completat Dan Negru.