Îndrăgitul prezentator Dan Negru a vorbit despre moartea celebrei scriitoare Ileana Vulpescu. Ce mesaj le-a transmis celor care și-au adus aminte de ea abia după ce s-a prăpădit: „Noi, mâncători de colivă și amatorii de parastase”. Fanii au reacționat imediat.
România a mai pierdut un om de valoare. Miercuri, 12 mai, s-a stins din viață la 89 de ani scriitoarea Ileana Vulpescu, autoarea cărții „Arta conversației”. Trecerea în neființă a omului de cultură nu l-a lăsat indiferent pe Dan Negru, care a ținut să vorbească despre ipocrizia celor care o menționează și o plâng pe regretata scriitoare abia acum, după moartea, specificând că așa se întâmplă, de obicei, cu toată lumea.
Reputatul prezentator TV a vorbit de foarte multe ori despre felul în care românii își aduc aminte de marile lor valori abia după ce le-au pierdut. Dan Negru susține că acesta este și motivul pentru care a conceput ideea proiectului „Legende, cu Dan Negru”, emisiune în care și-a propus să aducă în vederea publicului român oameni de cultură și artiști pe care să-i „descoasă” de secrete și povești.
In trend căutări Google e Ileana Vulpescu, in postări toți o regretă și toate televziunile îi anunța moartea.
Când ați văzut-o ultima dată pe vreun ecran ?
Invitată in vreun platou de televiziune?
Noi, mâncători de colivă și amatorii de parastase.
#legendele
#antiparastas
Ileana Vulpescu s-a născut în 1932, în Bucureşti, și a devenit membră a Uniunii Scriitorilor din România în 1972. Autoarea a debutat în literatură în 1966, a publicat schițe și nuvele, iar succesul l-a cunoscut odată cu publicarea romanului „Arta conversaţiei” în anul 1980. Celebra carte a primit premiul Cântarea României. Pe lângă acesta, a mai publicat volumele „Rămas-bun casei părinteşti” şi „Sărută pământul acesta”.
Ileana Vulpescu a colaborat la redactarea lucrărilor Dicţionarul limbii române şi Dicţionarul explicativ al limbii române între anii 1959 și 1975. A compus, de asemenea, proză şi teatru şi a tradus din literaturile engleză, franceză şi spaniolă.
Scriitoarea a fost căsătorită cu scriitorul, traducătorul şi publicistul Romulus Vulpescu, care a decedat, în septembrie 2012, la vârsta de 79 de ani. Cu aproape o lună înainte, cei doi îşi pierduseră unicul copil, o fiică pe nume Ioana.
Un lucru demn de menționat este faptul că autoarea Ileana Vulpescu a fost decorată de preşedintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru contribuţia adusă la „creşterea valorii literaturii române contemporane”.