12 mart. 2021 | 14:45

Emil Boc s-a vaccinat cu AstraZeneca din lotul suspendat. Ce reacții adverse a avut, de fapt

Politică
Emil Boc s-a vaccinat cu AstraZeneca din lotul suspendat. Ce reacții adverse a avut, de fapt
Vaccinul AstraZeneca a dat efecte secundare grave

În ultimele 24 de ore tot mai multe informații despre efecte secundare adverse date de vaccinul AstraZeneca. La nivel intenrațional există deja 19 state care au băgat în carantină lotul primit de la producătorul englez. Printre aceste state se află și România. Cu toate astea află că primarul Clujului, Emil Boc a decis să se vaccineze cu acest vaccin.

Primarul Clujului, Emil Boc, vaccinat cu AstraZeneca

În ultimele 24 de ore tot mai multe informații au ost preluate de presa occidentală cu privire la vaccinul AstraZeneca. România a decis să intrducă în carantină același lot de vaccin primit de la AstraZeneca, dar nu înainte ca un număr de peste 70.000 depersoane să fie vaccinate. Printre acestea s-a numărat și Emil Boc, primarul orașului Cluj Napoca.

Actualul primar al orașului ardelean, Cluj Napoca, a primit prima doză de vaccin pe data de 15 februarie, urmând ca rapelul să-l facă pe 9 aprilie. Conform declarațiilor edilului, până la această oră nu a dezvoltat efecte secundare severe, și nici chiar cele minimale, conform proespectului cu care vine vaccinul.

”Aseară am văzut știrea pe canalele de TV. Am trata-o, evident, cu optimism și fără agitație. Dimineață, la birou, m-am uitat de curiozitate pe certificatul de vaccin. Am văzut că este vorba despre lotul suspendat. Nu am avut niciun tip de simptome diferite de cele din prospect, a trecut aproape o lună. Le recomand românilor să meargă în continuare pe calea vaccinării pentru că este singura prin care ne putem apropia mai mult de normalitate.

La Cluj, astăzi nu mai există vaccin din lotul suspendat. Clujenii se pot vaccina fără probleme. De luni avem încă șase noi fluxuri. Pentru că sunt mulți clujeni care vor să se vaccineze. Vaccinarea ne salvează de carantină. Slvăm locuri de muncă și revenim la normalitate. Au fost în jur de 9.000-10.000 de clujeni vaccinați cu acest doze. Nu am încă informația confirmată. În afară de efectele obișnuite specifice unui vaccin, nu am întâlnit alte probleme.”; a declarat Emil Boc, conform Realitatea TV.

Vaccinul AstraZeneca a dat efecte secundare grave

De exemplu, Danemarca, Islanda și Norvegia au încetat să administreze vaccinul, în timp ce Italia a interzis utilizarea unui lot de doze de AstraZeneca ca măsură de precauție după ce un număr neconfirmat de persoane a dezvoltat cheaguri de sânge.

Autoritățile sanitare din Danemarca, Norvegia și Islanda au suspendat joi utilizarea vaccinului AstraZeneca COVID-19 după rapoarte de cheaguri de sânge în rândul unor persoane care au primit inocularea.

Autoritatea daneză pentru sănătate a oprit joi utilizarea vaccinului AstraZeneca timp de 14 zile. Urmează rapoartele despre „cazuri grave de cheaguri de sânge în rândul persoanelor vaccinate”, se spune într-o declarație.

Cu toate acestea, autoritatea a încetat să mai spună că există o legătură directă între vaccin și cheagurile de sânge, „în acest moment”. Polly Roy, virolog la London School of Hygiene and Tropical Medicine, a declarat pentru DW că cheagurile nu s-au datorat, probabil, vaccinului în sine.

„În prezent nu este posibil să se concluzioneze dacă există o legătură. Acționăm devreme, trebuie investigat temeinic”, a declarat ministrul danez al Sănătății, Magnus Heunicke, pe Twitter.

Digisport.ro
Un milionar român la Paris: ”Bă, ce sărac e ăsta, vai mama lui”. Ce obișnuiește să facă în Capitală: ”E mult mai ieftin”
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Scandal sexual. Procuror, acuzat de un politician că i-a făcut propuneri indecente
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Show-ul grotesc al proxenetului român care a fost condamnat în Marea Britanie. Bărbatul s-a filmat în timp ce arunca cu banii
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
Corespondență din Ungaria după ce Dunărea s-a revărsat. Satul acoperit de ape, în care localnicii au înlocuit mașinile cu bărcile
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Telefoanele care emit cele mai multe radiații. Lista neagră
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Vor fi puși să plătească. Decizie în România pentru acești părinti cu copii: Nu mai putem accepta
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
LOVITURĂ FINALĂ pentru DONALD TRUMP! Republicanii au intrat în PANICĂ
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro