Vaccinul pare a fi salvarea tuturor, dar ce ne facem atunci când persoane cărora li s-au administrat ambele doze de vaccin se infectează cu noul coronavirus. Acesta este cazul unui medic din Timișoara, infectat după rapel. Doctorul Radu Țincu de la Spitalul Floreasca a făcut lumină în acest caz.
În ciuda faptului că s-a vaccinat anti-Covid-19 în urmă cu o lună, un medic radiolog din Timișoara s-a infectat cu noul coronavirus. După aflarea rezultatului, lumea s-a arătat nedumerită cu privire la efectele reale ale vaccinului, atâta timp cât acesta nu oferă siguranță.
Pentru a clarifica acest subiect, medicul de la ATI Floreasca, Radu Țincu, a povestit care ar putea fi motivele care ar fi contribuit la această infectare.
„În primul rând trebuie să discutăm despre ce înseamnă infectare. Vaccinul are o eficiență de 95% pentru prevenirea formelor severe de boală. Scopul vaccinului este acela de a preveni îmbolnăvirea severă care reprezintă un pericol. Unele persoane, care au un nivel mai mic de anticorpi, nu au o protecție totală împotriva infectării, însă au cu siguranță protecție împotriva severității bolii.
Ceea ce ne interesează pe noi nu este neapărat dacă avem un test PCR pozitiv sau o simptomatologie ușoară, ne interesează să nu avem forme severe de boală care să ne ducă la terapie intensivă sau care să ne omoare, acesta este rolul vaccinului.
Dacă discutăm despre noile variante virale, într-adevăr, sunt mai mulți cercetători la nivel internațional care au indicat această problematică a nivelului de anticorpi.
De fapt, pentru neutralizarea acestor variante, fie că vorbim despre cea britanică sau cea sud-africană, este necesar un nivel mai mare de anticorpi decât pentru variantele de dinaintea lor „, a explicat Radu Țincu la RealitateaPlus.
În urmă cu puțin timp, medicul infectat a oferit câte informații despre simptmele care l-au împins să se testeze. Deși nu erau specifice infecției cu Covid-19, medicul a declarat că simptimele semănau cu cele ale unei viroze.
„M-am vaccinat la începutul lunii ianuarie, rapelul l-am făcut la sfârșitul lunii, prin 28, și de câteva zile am început să am niște simptome specifice de viroză, tuse, nas înfundat, lucruri absolut neclare. Nu era ceva tipic Covid, fără tuse și probleme cu respirația. Am decis să fac testul rapid și ulterior PCR, de unde am fost depistat pozitiv”, a declarat acesta, potrivit tion.ro.
Medicul infectat motivează acest lucru ca o posibilă lipsă de imunizare cu cantitatea de anticorpi necesară, dar cu toate acestea, bărbatul nu și-a pierdut speranța în beneficiile vaccinului.
„Chiar dacă în cazul meu nu și-ar face efectul, îndemnul meu este ca lumea să se vaccineze. Suntem diferiți și vaccinul este o cale sigură, care oferă protecție”, a transmis medicul radiolog.