11 dec. 2020 | 13:35

Ce se întâmplă cu economia Chinei în pandemie. E singura țară cu această performanță

Știri generale
Ce se întâmplă cu economia Chinei în pandemie. E singura țară cu această performanță
Economia Chinei, in crestere

S-a aflat ce se întâmplă cu economia Chinei în plină pandemie. China este singura țară cu această performanță. Fitch Ratings estimează că economia Chinei va creşte cu 8% anul viitor, în contextul în care în acest an a crescut cu doar 2,3%, scrie agenţia EFE.

Ecpnomia Chinei crește și în 2020, anul pandemiei. Cu cât va crește anul viitor

S-a aflat că economia Chinei va crește anul viitor cu 8%, în contextul în care anul acesta aceasta, în plină pandemie de coronavirus, a crescut cu 2,3%.

De asemenea, raportul agenţiei Fitch Ratings semnalează că perspectivele de recuperare economică ale ţării asiatice „sunt stabile” şi mai arată că „mulţi indicatori economici sunt deja la nivelul pre-pandemie„.

China încearcă să crească cererea internă

Este de aşteptat ca politicile fiscale şi de creditare demarate să se normalizeze gradual, pe măsură ce autorităţile vor deveni mai încrezătoare în viabilitatea recuperării„, a indicat analistul Andrew Fennell.

Autorităţile vor pune mai mult accent pe noua politică de dublă circulaţie al cărei obiectiv este acela ca motorul de creştere al ţării să devină cererea internă„, a adăugat Andrew Fennell.

Se așteaptă noi tensiuni cu SUA

În plus, documentul menţionează că gigantul asiatic „pare să fi luat un nou impuls, în pofida tensiunilor geopolitice şi a unui scenariu extern provocator„.

Este probabil ca fricţiunile cu Statele Unite să continue, dar alegerea candidatului democrat Joe Biden ar putea evita noi escaladări ale tensiunilor comerciale„, se mai arată în raport. Agenţia Fitch Ratings estimează, de asemenea, „perspective mai bune în 2021” pentru regiunile semi-autonome- Hong Kong şi Macao.

Cu cât crește economia Hong Kong-ului

Hong Kong ar putea creşte cu 4% în 2021, după o contracţie de 6,5% în 2020„, scrie în raportul Fitch. În cazul regiunii Macao, regiune dependentă de industria jocurilor şi turismului, economia va creşte cu 35%, după o contracţie de 50% în 2020, potrivit agenţiei de rating.

Pe de altă parte, agenţia Moody’s a avertizat, într-un raport, că recuperarea economică a Chinei va fi „graduală, dar inegală„, în funcţie de provinciile şi regiunile ţării.

Reducerile de impozite cauzate de pandemie au afectat baza de venituri

Creşterea veniturilor bugetare ale guvernelor locale deja încetinise înainte de Covid, iar reducerile de impozite din cauza noului coronavirus au diminuat şi mai mult baza de venituri„, a semnalat analistul Moody’s Yubin Fu.

Documentul mai arată faptul că autorităţile ţării vor continua să adopte o politică fiscală care să ajute creşterea, chiar dacă aceasta va fi finanţată printr-o datorie mai mare. Raportul mai arată că „breşele în finanţare se vor amplifica„, întrucât regiunile depind tot mai mult de întreprinderile de stat pentru a investi în proiecte de infrastructură. Asta ar putea presupune anumite riscuri.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 18-24 octombrie. Două zodii primesc vești bune, iar un nativ trece printr-o situație tensionată
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Acești români scapă de o plată. Actele pe care le vor face gratis
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Îți golește contul de toți banii. Avertisment ANAF pentru românii care au de dat bani la stat
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
Putin amenință cu ARMA NUCLEARĂ! L-a SCOS DIN MINȚI planul lui Zelenski
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro