23 oct. 2020 | 13:04

Cea mai scumpă mașină din lume s-a vândut. Ce suma astronomică s-a plătit pentru ea

Știri generale
Cea mai scumpă mașină din lume s-a vândut. Ce suma astronomică s-a plătit pentru ea
Expoziție auto Țiriac Collection București

Ediția din 2019 a Salonului Auto de la Geneva a scris istorie, arătând lumii cea mai scumpă mașină de pe planetă. Un anonim a plătit o sumă fabuloasă pentru a-i deveni proprietar.

”La Voiture Noire”, cea mai scumpă mașină din lume. Suma pentru care a fost cumpărată 

Unul dintre modelele prezentate de producătorul Bugatti a atras toate privirile: ”La Voiture Noire” (n.r. Mașina Neagră). Automobilul a fost vândut pentru 16,7 milioane de euro. Noul proprietar a vrut să rămână anonim. Cea mai scumpă mașină din lume este îmbrăcată în fibră de carbon, iar toate componentele ei au fost fabricate manual.

Ea are transmisie automată, cu șapte trepte de viteză și poate ajunge de la zero la o sută de kilometri pe oră în 2,4 secunde, viteza maximă cu care poate merge atingând pragul de 400 de kilometri pe oră. Cu toate acestea, nu este cea mai rapidă mașină. Titlul este deținut de un alt star al șoselelor: mașina Tuatara, care a reușit să ajungă la 533 dde kilometri pe oră.

Bugatti ”La Voiture Noire” este cea mai scumpă mașină din lume. Noul proprietar, care nu a vrut să își dezvăluie identitatea, a cumpărat un exemplar cu 16,7 milioane de euro

„La Voiture Noire reprezintă mai mult decât aniversarea de 110 ani şi mai mult decât interpretarea modernă a Bugatti Atlantic. Bugatti „La Voiture Noire” este o frumuseţe în sine, o maşină pe care am iubit-o de la prima vedere şi căreia i-am spus: ultimul mare turism”, a declarat, la vremea respectivă, Stephan Winkelmann, preşedintele Bugatti, conform dezeen.com.

  • Mașina de lux este fabricată de producătorul american SSC North America.

Mărci și modele de mașini cel mai bine vândute în lume în 2018

Pe parcursul anului 2018 au fost vândute în toată lumea peste 86 de milioane de automobile, în scădere față de anul anterior, de 0,5%, potrivit unor statistici publicate de compania specializată JATO. Cea mai vândută marcă din 2018 a continuat să fie Toyota, urmată de Volkswagen și Ford.

Topul celor mai bine vândute mașini din lume în anul 2018. Statisticile sunt publicate de compania specializată JATO

În clasamentul celor mai bine vândute modele se anunțase că Toyota Corolla ocupa locul fruntaș, însă statisticile publicate acum arată că pick-ul Ford F-Series a reușit să restabilească dominația, fiind urmată de Toyota Corolla. În clasament urmează Honda Civic, Toyota RAV4, Nissan X-Trail, Honda CR-V şi Volkswagen Golf.

Citește pe Știri din Lume detalii despre ”La Voiture Noire”. 

Parteneri
Doliu în familia regală. Regele Charles, devastat de durere
Redactia.ro
Cum face față Iulia, soția lui Christian Sabbagh, tuturor provocărilor cu un copil cu autism. Cât de mult a progresat fiul ei după transplantul cu celule stem: „Rezultatele sunt..”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Denise Rifai, scandal cu Andreea Esca. Și-au aruncat cuvinte dure
EVZ.ro
Yamato Zaharia i-a făcut cadou lui Ovidiu Neveu un... cosciug! Regina Întunericului i-a fost complice: ”Îi arăt unde o să doarmă”
Spynews
S-a dat ordin de la UE. Devine obligatoriu în România de la 1 ianuarie 2025
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
VLADIMIR PUTIN, invitație pentru ROMÂNIA! Nimeni nu se aștepta la anunțul de la KREMLIN
Mediaflux
Ion și Raluca Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, la un pas de divorț? „Suntem două pietre tari...”. Ce se întâmplă în căsnicia foștilor concurenți
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro