19 oct. 2020 | 16:59

Noua Casă 2020. Vești bune de la bănci! Ce se întâmplă cu plafonul și avansul

Știri generale
Noua Casă 2020. Vești bune de la bănci! Ce se întâmplă cu plafonul și avansul
Noua Casa 2020. Modificări în dreptul plafonului și avansului

Vești bune pentru români! Schimbări în privința plafonului și a avansului în cadrul proiectului Noua Casa. Care sunt noile modificări și ce trebuie să ia la cunoștință viitorii beneficiari?

Noua Casa 2020. Modificări în dreptul plafonului și avansului

Românii, dar mai ales tinerii de la început de drum, trebuie să afle noile schimbări! Cu toții visăm să avem locuința proprie, iar pentru asta ne sare în ajutor programul Noua Casă. Nu trebuie să plătești un avans de 15% ca la cel ipotecar decât dacă vrei un apartament de peste 70.000 de euro. Cu toate astea, specialiștii te anunță că există și dezavataje în privința acestei alegeri. Dacă decizi să faci astfel, ai obligația de a avea trei rate de dobândă pe care le pui într-un depozit colateral. Banii pot fi scoși după ce rambursezi tot creditul, adică în 20-30 de ani. Dobânda nu e variabilă, poate crește în timp, conform mediafax.ro.

Irina Chițu, directorul platformei financiare FinZoom a explicat tuturor care vor să aplice pentru proiect despre creditele pentru locuințe. Statul garantează 50% din credit până în 70.000 de euro, iar până la o locuință de 140.000 de euro statul garantează 60% din credit. Rata acreditării României este de 26% din PIB, în timp ce UE are o rată de acreditare medie de 100%. Iată alte detalii despre platforma în cauză de la sursa citată! Ai mai jos tot ce trebuie să știi dacă vrei să te folosești de acest proiect pentru a-ți achiziționa casa ta.

Programul Noua Casă 2020

Programul Noua Casă 2020. Detalii despre avans și plafon

Detalii

„Avem, în primul rând, acest grad de îndatorare maxim de 40% la creditele în lei. La creditele pentru prima locuinţă, este 45%. Pentru a solicita o locuinţă până la 140.000 euro, adică un credit de maxim 119.000 euro, ajungem la un venit pe familie sau pe solicitant de credit de minim 7.000 lei. Sfatul este să nu te duci spre 40%. Sfatul tuturor este să nu te împrumuţi mai mult de 20%. Această dobândă variabilă poate să crească în timp. Şi atunci, dacă va creşte această dobândă cu 2 puncte procentuale, acest grad de îndatorare de 40% de acum se poate transforma foarte uşor în 60%. Să aleagă un scadenţar cu rate descrescătoare, nu rate egale, pentru că numai printr-un astfel de artificiu economiseşti foarte mult şi plăteşti mai puţine dobânzi şi comisioane. Chiar şi în pandemie a crescut numărul de credite acordate, dar nu la fel de mult ca înainte. În aceste două-trei luni, se vor aproba foarte multe credite”
Irina Chițu, directorul platformei financiare FinZoom

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 18-24 octombrie. Două zodii primesc vești bune, iar un nativ trece printr-o situație tensionată
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Scandal uriaș în lumea divelor. Ilinca Vandici și Lora, vorbe usturătoare
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Vladimir Putin a renunțat, e definitiv! Decizia ISTORICĂ a Rusiei. Toată planeta aştepta anunțul
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
VIN BANII pentru ajutorul de încălzire! Iată cine primește banii
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro