Dacă ai poftă de un desert delicios și, totodată, ușor de pretarat, lasă-te surprinsă de gustul prăjiturii cu căpșuni care nu necesită coacere, și a cărei rețetă ți-o prezentăm în acest articol. Este un desert perfect pentru situațiile în care musafirii se anunță în ultima clipă și ai niște niscuiți și pudding printr-un sertar, în bucătărie.
Prăjitură cu căpșune fără coacere
Pentru a obține șase porții de prăjitură cu căpșune vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 250 g biscuiți cu cacao;
- 2 plicuri pudding de căpșune;
- 800 ml lapte;
- 6 linguri zahăr.
Pentru glazură:
- 100 gr de ciocolată albă;
- 2 linguri de smântână pentru gătit.
Pentru decor:
Mod de preparare, pas cu pas
Pentru a obține prăjitura gustoasă despre care tocmai am vorbit, trebuie să urmărești acești pași:
- În 2-3 linguri de lapte, dizolvă conținutul celor două plicuri, împreună cu zahărul. Pune restul de lapte într-o oală la loc, iar când ajunge aproape de punctul de fierbere adaugă praful de pudding dizolvat;
- Amestecă, de preferat cu o lingură de lemn, pudding-ul până ce se îngroașă, după care lasă-l la răcit;
- Pune un strat de biscuiți într-o tavă, peste care adaugă jumătate din cantitatea de cremă, apoi un alt strat de biscuiți, urmat de restul cremei;
- Pune tava în frigider și las-o la răcit preț de 1 ora sau 2, până ce crema se întărește considerabil;
- Rupe ciocolata în bucățele mici, după care topește-o la bain marie în smântâna pentru gătit;
- Întinde ciocolata topită peste ultimul strat de pudding și dă prăjitura la răcit pentru încă 30 de minute;
- Ornează prăjitura cu frișcă și căpșune înainte de a o servi.
De ce să consumi căpșune? Iată câteva motive:
- Întăresc sistemul imunitar;
- Ajută la menținerea unei vederi sănătoase;
- Luptă împotriva cancerului;
- Întârzie apariția ridurilor;
- Scad nivelul de colesterol;
- Reduc inflamațiile;
- Menţin o valoare normală a presiunii sângelui;
- Sporesc numărul de fibre;
- Țin greutatea sub control;
- Sunt indicate în perioada prenatală.
Ei bine, ce mai aștepți?