03 aug. 2020 | 22:57

Definitivat 2020. Ce rezultate au avut profesorii la examene

Știri generale
Definitivat 2020. Ce rezultate au avut profesorii la examene
Definitivat 2020. Ce rezultate au avut profesorii la examene

Potrivit rezultatelor finale anunțate de Ministerul Educației și Cercetării, mai bine de un sfert dintre candidații la examenul de definitivat nu au reușit să-l promoveze.

Ce rezultate au avut profesorii la examenele de definitivat 2020

În sesiunea 2020, în învățământul preuniversitar, 4,300 de profesori au obținut dreptul de practică după ce au trecut examenul. Asta însemnând o rată de promovabilitate de 72,45%, adică cu 3,28% mai mare decât rezultatele dinaintea contestațiilor.

Din totalul de 4,374 de candidați, 6,037 au reușit să obțină, în final, medii mai mari sau egale cu opt, care este media minimă de promovare a acestui examen. Județele care au obținut o rată de promovare mai mare de 80% sunt: Cluj (87,46%), Vâlcea (84,90%), Dolj (80,50%), Mehedinți (80%). Au fost declarați promovați 4,176 de candidați înainte de contestațiile după proba scrisă din sesiunea 2020.

Rezultatele la definitivat în București

Procentul de promovare în Capitală a fost de 76,52%. Rezultatele finale au fost afișate în centrele de examen și pe și pe site-ul dedicat acestui examen (definitivat.edu.ro), mai devreme cu o zi.

Pe 22 iulie s-a ținut proba scrisă a examenului de definitivat. 6,775 de profesori au avut dreptul să se înscrie la proba scrisă în această sesiune. La examen au fost prezenți 6,480 de candidați, însemnând 95,65%.

Persoană care scrie pe o foaie

Definitivat 2020. Ce rezultate au avut profesorii la examene

Unii dintre profesori au fost prinși copiind

Dintre profesorii prezenți la proba scrisă, 433 s-au retras și 8 au fost eliminați pentru că au fost prinși copiind sau încercând să copieze. Ministerul Educației și Cercetării menționează că în centrele de evaluare, două lucrări au fost anulate.

Un profesor poate fi declarat promovat doar dacă a obținut minim media 8. Aceasta fiind calculată ca medie a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv la proba scrisă. Aceasta din urmă fiind cea mai importantă în calcularea mediei finale, cu o pondere de 70%.  Au dreptul de a practica în învățământul preuniversitar, doar cadrele care au promovat examenul.

 

 

Parteneri
Igor Cuciuc, declarații sfâșietoare după ce și-a pierdut fiica:” De ce Doamne…”
Redactia.ro
Cine este soția lui Honorius Prigoană. Ce ocupație avea înainte de a se iubi cu fiul lui Silviu Prigoană
Click.ro
Ce spune Rusia despre atacul Ucrainei cu rachete americane ATACMS
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! Incredibil ce schimb de replici a avut loc între ele! 'Să vă fie rușine!'
Unica.ro
Raționalizarea pâinii. Primul oraș care i s-a opus lui Ceaușescu. S-a tras cu arme automate
EVZ.ro
De ce nu a avut Natalia Mateuț succes în relațiile de iubire! Prezentatoarea TV își dorește să aibă o familie: ”Puteam să am deja un copil”
Spynews
Statul verifică banii românilor! Riscă pedepse cu închisoarea de până la 6 ani
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
Se dau bani ÎN PLUS pentru români, de sărbători!
Mediaflux
Silviu Prigoană ar fi avut probleme financiare în ultima perioadă din viața lui! Ar fi cerut împrumut 30.000 euro: ”L-a sunat pe un prieten”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cine a câștigat a treia amuletă din sezonul 14 Chefi la cuțite. Jurații, complici la o cerere în căsătorie
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro