27 iul. 2020 | 15:08

Rețetă de ciuperci cu maioneză și usturoi. Ingredientul secret care face minuni

Știri generale
Rețetă de ciuperci cu maioneză și usturoi. Ingredientul secret care face minuni
Rețetă de ciuperci cu usturoi. Ingredientul secret care face minuni

Dacă nu știi ce să mai gătești, îți facem noi o propunere. Ce-ai spune de o rețetă gustoasă de ciuperci cu maioneză și usturoi? Este un preparat extrem de simplu și care se poate face în orice perioadă a anului. Mai mult, îți prezentăm și ingredientul secret care dă tot gustul mâncării. Ei bine, ce mai aștepți?

Ciuperci cu maioneză și usturoi. Ingredientul secret

Pentru a prepara această rețetă vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 gr de ciuperci;
  • 200 gr de maioneză;
  • 5-6 căței de usturoi;
  • cimbru;
  • piper alb;
  • busuioc.

După cum probabil bănuiești, ingredientul care dă toată savoare mâncării este busuiocul. Având o aromă de neconfundat, acesta completează perfect gustul din farfurie.

Care sunt pașii

Mod de preparare:

  1. Ciupercile se opăresc și se curăță de piele, după care se lasă la răcit și la scurs. La această rețetă puteți folosi și ciuperci conservate;
  2. Se curăță cățeii de usturoi, se pisează și se amestecă cu ulei, până ce se obține o pastă asemănătoare cu mujdeiul;
  3. Peste pasta obținută se adaugă maioneza, un praf de busuioc, puţin cimbru şi piper alb – după gust;
  4. Se toacă mărunt ciupercile și se combină cu maioneza cu usturoi;
  5. Se servesc reci, cu vin alb.

Sfat: Dacă vrei să nu dai greș cu această rețetă, îți recomandăm să faci maioneza în casă, nu să o folosești pe cea din comerț căci are multe chimicale și nu este sănătoasă.

Pentru maioneză vei avea nevoie de:

  • 2 gălbenușuri mari de ouă;
  • 1/2 linguriță de sare;
  • 2 linguri de apă rece;
  • 1 linguriță de muștar;
  • 2 linguri de zeamă de lămâie;
  • 350 de ml de ulei ținut la frigider.

Mod de preparare:

  1. Adaugă toate ingredientele menționate mai sus, exceptând uleiul, într-un robot de bucătărie la care ai atașat lama cea mai lată și amestecă-le pentru 5-10 secunde;
  2. În timp ce acesta mixează ingredientele adaugă, treptat și foarte încet, uleiul rece;
  3. Procesul ar trebui să dureze cca. un minut. Nu-l grăbi căci nu vrei să tai maioneza!

Poftă bună!