23 iul. 2020 | 09:01

Cum reduci consumul de benzină sau motorină. Secretul pe care trebuie să-l știe toți șoferii

Diverse
Cum reduci consumul de benzină sau motorină. Secretul pe care trebuie să-l știe toți șoferii
Cum reduci consumul de benzină sau motorină. Secretul pe care trebuie să-l știe toți șoferii

Chiar și în cazul în care prețurile la combustibilul diesel au scăzut în ultimele săptămâni, asta nu înseamnă că nu putem folosi orice oportunitate de a economisi bani atunci când alimentăm cu carburanți.

Cum reduci consumul de benzină sau motorină

Mulți șoferi caută modalități de a reduce suma de bani pe care o cheltuiesc pentru umplerea rezervoarelor.. Sfaturi pentru a reduce consumul de combustibil variază de la schimbarea modului în care conduci la completări bizare la mecanica mașinii tale. Mai jos sunt câteva dintre cele mai fiabile metode de a reduce consumul de combustibil și de a cheltui mai puțini bani la pompă.

Secretul pe care trebuie să-l știe toți șoferii

Una dintre cele mai bune metode de a reduce consumul de combustibil este să cumpărați și să conduceți un vehicul care este proiectat pentru a obține un kilometraj mare. Multe vehicule la prețuri accesibile sunt egale cu 48 km pe galon sau mai mari. Chiar dacă nu vă puteți permite să achiziționați o mașină electrică sau hibridă, ar trebui să puteți găsi un model eficient din punct de vedere al consumului de combustibil care să se potrivească nevoilor dvs. În general, stați departe de SUV-uri, autoutilitare și camioane mari, dacă vă temeți de reducerea bugetului.

Reduceți timpul pe care îl petreceți pe drum. Dacă este rezonabil, configurați un sistem de carpool cu vecini sau colaboratori. Limitați numărul de călătorii efectuate și alte ieșiri. Luați în considerare mersul în loc să conduceți la un restaurant în timpul pauzei.

Reconsiderați cum vă cumpărați combustibilul. Marea majoritate a vehiculelor pot avea benzină de calitate scăzută fără consecințe adverse. Verificați în manualul proprietarului vehiculului dvs. combustibilul de cea mai mică calitate pe care îl poate utiliza vehiculul dvs. De asemenea, acordați atenție prețurilor  la diferite stații. Prețurile pot varia în mod semnificativ de la stație la stație.

Schimbați modul de conducere. Mulți șoferi nu conectează kilometrajul vehiculului lor la practicile de conducere. Conduceți întotdeauna la sau chiar sub limita de viteză, în special pe autostrăzi. Evitați accelerațiile rapide și creșteți excesiv RPM-urile.

Cum reduci consumul de benzină sau motorină. Secretul pe care trebuie să-l știe toți șoferii

Cum reduci consumul de benzină sau motorină. Secretul pe care trebuie să-l știe toți șoferii

Simplificați-vă vehiculul. Mulți oameni devin mai conștienți de kilometrajul lor atunci când conduc distanțe mari. Dacă călătoriți, evitați să depozitați bagajele deasupra vehiculului. De asemenea, nu uitați că tragerea unei remorci, autovehicule sau bărci în spatele vehiculului dvs. va reduce radical eficiența combustibilului.

Țineți pasul cu întreținerea generală. Mulți șoferi nu își întrețin în mod corespunzător vehiculul. Evitarea întreținerii de rutină poate afecta negativ kilometrul vehiculului. Schimbați-vă filtrul de ulei, așa cum se sugerează în manualul proprietarului, rotiți-le și aliniați corespunzător, păstrați-vă anvelopele corespunzător și înlocuiți în mod regulat piese precum filtrele de aer și bujii. Cei mai mulți șoferi consideră că mersul cu automobilul la un dealer sau mecanic o dată pe an pentru o reglare poate rezolva probleme care afectează consumul de combustibil înainte de a deveni prea costisitoare.

Conduceți o mașină cu o transmisie manuală. Mașinile cu schimb de viteze permit șoferului să aibă mai mult control asupra eficienței combustibilului vehiculului. Șoferii de mașini cu transmisii manuale pot învăța să-și conducă vehiculele mai eficient într-o varietate de situații pentru a ajuta la reducerea consumului de carburant.

Reevaluați-vă traseul, în special cele pe care mergeți des. De exemplu, dacă o rută pentru a merge la lucru este mai scurtă, dar include numeroase indicatoare de oprire, dealuri sau semafoare, vehiculul dvs. ar putea utiliza mai mult combustibil decât pe un traseu mai lung, cu mai puține opriri și drumuri la nivel. Conduceți un traseu alternativ pentru câteva zile și comparați consumul de combustibil.

Există o multitudine de aditivi și formule speciale care pretind că scad drastic consumul de combustibil al vehiculului. Cu toate acestea, cel mai bun mod de a cheltui mai puțini bani pe combustibil este să folosești bunul simț. Cumpărați un vehicul eficient din punct de vedere al consumului de combustibil, practicați tehnici de conducere în siguranță și acordați atenție performanțelor mașinii dvs. pentru a obține cât mai mulți kilometri și cu un consum mic..

Parteneri
Ce s-a descoperit la autopsia lui Silviu Prigoană. Cauza reală a morții milionarului
Redactia.ro
Unde va fi înmormântat Silviu Prigoană? „La etajul doi mă duc, sub tata! Sunt pregătit să mor.” Declarații halucinante ale omului de afaceri în podcastul lui Bursucu cu câteva zile înainte să moară!
Click.ro
Care a fost cauza morții lui Silviu Prigoană. Ce au descoperit medicii legiști
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Anamaria Prodan i-a cerut iertare lui Reghecampf, după moartea lui Silviu Prigoană: 'Am pus mâna pe telefon şi i-am scris'. Ce răspuns a primit impresara de la fostul soț
Unica.ro
Noi reguli pentru comerțul cu mașini. Cum vor fi afectați românii
EVZ.ro
Ce a comandat Silviu Prigoană de la restaurantul din Bran, cu câteva minute înainte să moară. Afaceristul nu a mai apucat să mănânce
Spynews
Decizie pentru românii cu buletin. NU te mai obligă nimeni să declari din 2025
Capital.ro
Silviu Prigoană, 8 căsnicii, 4 soții, 6 divorțuri. Prima soție l-a lăsat văduv, iar ultima i-a adus liniștea, până când moartea i-a despărțit. Cine sunt femeile care i-au marcat viața
Avantaje
DEZVĂLUIRI din VILA lui Silviu Prigoană. Copiii, PRINȘI în CONFLICT
Mediaflux
Trupul neînsuflețit al lui Silviu Prigoană a fost ridicat de la INML Brașov. Ce se va întâmpla înainte de a fi depus la capelă
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cine este văduva lui Silviu Prigoană. Mihaela este mai tânără cu 15 ani decât regretatul om de afaceri
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro