16 mai 2020 | 17:07

VIDEO: ”Prea ticălosul” ÎPS Teodosie a împărtășit cu aceeași linguriță mai mulți copii

Știri generale
VIDEO: ”Prea ticălosul” ÎPS Teodosie a împărtășit cu aceeași linguriță mai mulți copii
VIDEO: ”Prea ticălosul” ÎPS Teodosie a împărtășit cu aceeași linguriță mai mulți copii

În a doua zi după instaurarea stării de alertă, arhiepiscopul Tomisului ÎPS Teodosie Petrescu a împărtășit mai mulți copii pe treptele din fața catedralei Sf. Petru și Pavel din Constanța, folosindu-se de același potir și aceeași linguriță și sfidând orice lege sau orice regulă impusă în această perioadă pentru siguranța cetățenilor.

VIDEO: ”Prea ticălosul” ÎPS Teodosie a împărtașit cu aceeași lingurița mai mulți copii

Astăzi, 16 mai, ÎPS Teodosie și mai mulți preoți au oficiat o slujbă de împărtășire a credincioșilor care au venit în fața catedralei arhipeiscopale. Ierarhul nu s-a dezis de la sfidarea legii, și de la punerea în pericol a vieții enoriașilor săi.

Femei cu copii de mână sau în brațe se înghesuie pe treptele bisericii pentru a primi împărtășania arhiepiscopului. De asemenea, cei împărtășiți au fost șterși la gură cu același prosop în care, din când în când, era curățată lingurița.

Trebuie să amintim că Sinodul BOR a decis că „împărtășirea comună a credincioşilor în timpul Sfintei Liturghii, în vreme de pandemie, va fi hotărâtă după data de 1 iunie 2020“, acest ritual fiind deocamdată interzis.

Cu toate că regulamentul stării de alertă, dar și cel transmis de BOR impune ca la slujbele oficiate în afara lăcașurilor de cult, distanța între credincioși să fie de 2 metri, Teodosie și preoții se comportă ca și când nu ar exista pandemia de coronavirus.

Nici distanțare socială nu există

Mai mult, ierarhul și preoții văd că oamenii nu respectă distanța de siguranță și că unii dintre ei nu au nici mască de protecție, dar nimeni nu intervine pentru a le impune oamenilor distanțarea.

În plus, fără a purta mănuși, oamenii proaspăt împărtășiți sunt lăsați să bage mâinile într-un bol aurit de unde iau bucăți de pască.

Potrivit recomandărilor transmise de INSP, ca precauții speciale, în biserici  “se va evita oferirea/primirea împărtășaniei în condițile în care nu se pot asigura lingurițe și pahare de unică folosință“.

Menționăm că în luna martie, INSP transmitea  și o poziţie oficială în care este declarat că linguriţa prin care se transmite o cantitate de vin la mai multe persoane, din acelaşi vas, dar şi prosopul cu care aceste persoane sunt şterse apoi la gură, transmite virusul Covid-19 ca oricare alte obiecte.

Dar ÎPS Teodosie nu este la prima sfidare a regulilor. Astfel că în luna martie, în plină stare de urgenţă, pe aceleaşi trepte ale catedralei arhiepiscopale, ierarhul a mai împărtăşit zeci de persoane folosind aceeaşi linguriţă şi acelaşi potir. Sursă video Constanțadeazi

Parteneri
O mamă rămasă văduvă și-a crescut singură cei trei copii mici. Peste ani a fost abandonată de cei cărora le-a dat viață. Nici măcar atunci când s-a îmbolnăvit nu a fost vizitată. Drama prin care a trecut
Redactia.ro
Testul auto la care au picat și șoferii experimentați: care este ordinea de trecere în intersecție?
Click.ro
Spionul care s-a întâlnit cu cel mai enigmatic lider al Coreei de Nord. A îndrăznit să îl refuze pe tatăl lui Kim Jong-un
Digi24
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
A albit de tot și nu-l mai recunoști! În urmă cu câțiva ani, toate femeile visau la el. Acum pare altă persoană! Spune drept, îți dai seama cine e în poze?
Unica.ro
Plăcinte și tarte de toamnă. Sfaturile gospodinelor pentru aluat pufos și umplutură perfectă
EVZ.ro
Cine este Loredana Salanță, câștigătoarea Miss Universe România 2024. Este mămică și a mai reprezentat țara noastră și la alte concursuri de frumusețe
Spynews
Se elimină în 15 zile. Obligație pentru proprietarii de terenuri. Amendă 20.000 lei
Capital.ro
Adrian Enache și Sorin Ovidiu Vântu, cei mai fericiți cuscri și bunici! Nepoțica lor a împlinit un an! “I-am făcut ziua, i-am rupt turta”. Cum se descurcă SOV cu cea mică
Avantaje
DONALD TRUMP dă o mare LOVITURA! S-a aflat cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE SUA
Mediaflux
Ce relație are acum Cătălin Botezatu cu copiii lui. Designerul și-a ținut familia privată: ”Asta e cel mai important”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cum arăta Andreea Perețeanu de la Asia Express, sezonul 7, în 2012. Ce nou proiect a început sora lui Carmen Negoiță
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro