7 alimente pe care nu trebuie să le mai mănânci pentru sănătatea ta. Cu ce le poți înlocui
Alimentația este extrem de importantă atunci când vrei să-ți schimbi stilul de viață, însă poate nu știi ce alimente sunt mai bune și ce alimente trebuie să eviți pentru a fi cât mai sănătos.
Alimente pe care trebuie să le eviți
Atunci când începi o nouă dietă sau pur și simplu vrei să-ți schimbi stilul de viață, cuvântul cheie este echilibrul. Poți ceda din când în când tentațiilor, însă există anumite alimente la care ar trebui să renunți total. Nu îți aduc beneficii deloc, poate doar la nivel psihic, însă cu timpul te vei obișnui fără ele.
Cerealele, de exemplu, nu ar trebui să existe într-o alimentație sănătoasă. Mulți își încep dimineața și le consumă la micul dejun, însă, în realitate, ele conțin foarte mult zahăr. Le poți înlocui cu alte cereale precum fulgii de ovăz.
Alimentele procesate conțin o listă lungă de chimicale. Din păcate, odată ce te-ai obișnuit cu gustul lor, va fi greu să renunți la ele. La fel de multe chimicale se regăsesc și în margarină.
Într-adevăr, conține grăsimi, care sunt necesare organismului, însă nu sunt sănătoase. Surse mai bune de grăsimi se regăsesc în avocado, ulei de măsline, caju, alune și așa mai departe.
La ce alimente trebuie să renunți pentru o viață sănătoasă
Mâncarea la conservă ar trebui evitată cu orice preț. Conform studiile de specialitate, conservele conțin foarte multe substanțe toxice și chimice. De asemenea, alimentele din conservă sunt preparate în așa fel încât termenul de valabilitate să fie cât mai mare, motiv pentru care își pierd, în mare parte, din proprietățile nutriționale.
Totodată, unele conserve conțin mult zahăr, sare rafinată sau conservanți. Cel mai indicat este să citești cu atenție eticheta înainte de a cumpăra orice produs. Cele cu mai puține substanțe toxice și chimice sunt cele care conțin mai multă apă.
Salatele sunt sănătoase și recomandate în orice dietă sau atunci când îți schimbi stilul de viață. Cu toate acestea, dacă adaugi diferite sosuri pentru salate din comerț, valorile nutriționale nu vor mai fi aceleași.
Astfel de sosuri conțin zahăr, gluten și multe alte substanțe chimice. În schimb, poți adăuga ierburi aromate sau alte condimente. Dulciuri, prăjituri, biscuiți, napolitane, toate aceste produse conțin foarte mult zahăr, așa că încearcă să le eviți pe cât de mult posibil.
Sarea de masă, de asemenea, ar trebui evitată. Este un tip de sare procesată pe care organismul nu îl recunoaște. Mai mult de atât, conține aditivi și nu are deloc mineralele pe care le are sarea naturală. O poți înlocui cu sarea roz de Himalaya.