600 de tone de hârtie igienică, puse ca rezervă în Marea Britanie. De ce își fac stocuri?

600 de tone de hârtie igienică, puse ca rezervă în Marea Britanie. De ce își fac stocuri?

Unul dintre cei mai importanți importatori de hârtie igienică din Marea Britanie a decis să facă stocuri consistente pentru a se asigura că poate să mențină aprovizionarea în cazul unui Brexit fără acord cu Uniunea Europeană.

Compania Wepa, cu patronat german, a stocat încă 600 de tone de hârtie igienică – peste stocurile obișnuite de rezervă – ceea ce ar însemna în plus aproximativ 3,5 milioane de rulouri. Această rezervă de siguranță se află în depozitele din Marea Britanie.

Wepa folosește transportul naval pentru importul de marfă, ce pare mai convenabil decât transportul cu ajutorul camioanelor.

Anunțul privind stocul de rezervă vine după ce directorul executiv al lanțului Morrisons a anunțat că supermarketurile din grup au cunoscut o creștere a cererii de hârtie igienică.

Într-o intervenție la Radio Five Live, reprezentantul supermarketurilor a declarat  că există temeri că verificările ce ar putea fi impuse în vămi și modificările din legislație ar putea duce la întârzieri la aprovizionarea cu diverse mărfuri.

Brexit și hârtie igienică. Britanicii, mari consumatori de role de hârtie

Potrivit BBC News, Wepa vinde hârtie igienică și role de hârtie pentru bucătărie, achiziționată și de comercianții cu amănuntul. Între clienții Wepa se numără lanțuri de supermarketuri precum Lidl, Morrisons, Sainsbury și Tesco.

În octombrie anul trecut, fostul ministru britanic pentru relația cu Europa, Denis McShane, sublinia dependența Marii Britanii de importuri când vine vorba de produsele de toaletă, faptu subliniat într-un articol pe care la scris pentru Prospect Magazine.

De altfel, în statisticile europene Marea Britanie apare drept cel mai mare importator de hârtie din Europa. Britanicii folosesc în fiecare an de două ori mai multe role de hârtie față de consumul mediu în Europa.

Confederația industriei de hârtie a declarat că Regatul Unit a utilizat aproximativ 1,3 milioane de tone de hârtie igienică pe an (1,1 milioane reprezentând importuri).

Despre posibila criză a hârtiei igienice a scris și Financial Times în ediția electronică.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI