500.000 de euro din șantaj! Cum a fost prins un interlop din Capitală

de: Redacția
05 02. 2020

Un interlop a fost prins de către anchetatorii cu mâța-n-sac. Acesta a obținut 500.000 din șantaj. Ce au găsit polițiști în casa bărbatului? Care sunt sumele pe care le împrumuta acesta și cum „își făcea dreptate”?

Interlop prins în Capitală

Un interlop din Capitală a fost prins când dădea împrumut bani și apoi șantaja persoanele cărora le oferea anumite sume de bani. Acesta a fost prins în flagrant de polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Din informațiile și datele administrate în cauză, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice (ICR) presupune că un bărbat în vârstă de 57 de ani este bănuit de comiterea unor infracțiunii de camătă și șantaj. Subliniem faptul că dauna totală este de 500.00o de euro, conform DGPMB.

500.000 de euro din șantaj! Cum a fost prins un interlop din Capitală

Ce deținea bărbatul

În cursul zilei de luni, bărbatul a fost prins de polițiști, după ce acesta a încasat suma de 800 de euro, cu dobândă de la una dintre persoanele în cauză. În cele din urmă, după controlul corporal efectuat asupra bărbatului și a autoturismului pe care îl deținea, anchetatorii au găsit mai multe sume în euro și lei. Mașina acestuia a fost ridicată pentru continuarea cercetăriilor.

În acest timp, au fost făcute trei percheziții domicilare acestea fiind ridicate de achetatorii. Oamenii legii au descoperit documente și multe alte bunuri cu caracter probator, acesta având peste 13.000 de euro, 1.700 de dolari, lire și lei, a căror sursă nu a putut fi demonstrată. Cercetăriile acestui caz continuă sub înfățișarea scopului infracțiunilor de camătă și șsantaj, bărbatul fiind în situația de a fi reținut. El urmează sa fie prezentat în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Ce reprezintă DICE?

Direcția de Investigare a Criminalității funcționează ca o unitate specializată în domeniu, asigurând aplicarea unitară a actelor normative în vigoare și având ca scop proritar prevenirea și combaterea criminalității circumscrise domeniului economico-financiar sub sonducerea și controlul procurorilor desemnați, în conformitate cu prevederile legale.