5 reţete cu năut care te vor salva în Postul Mare. Sunt delicioase şi se fac în mai puţin de 30 de minute
Dacă nu știi ce să mai gătești în Postul Mare, iată câteva idei geniale de preparate pe bază de năut. Este un aliment accesibil, gustos și foarte sănătos, potrivit pentru această perioadă. Cinci rețete pe care le vei pregăti mereu după ce le încerci o dată.
Cele mai tare rețete cu năut
Năutul este unul dintre cele mai sănătoase alimente, dar de care nu au auzit prea mulți. Chiar dacă se găsește pe la toate magazinele și are o mulțime de beneficii pentru organism, unii încă sunt foarte rezervați și refuză măcar să îl testeze.
Este perfect pentru sezonul cald, introdus în tot felul de rețete răcoritoare, simple și foarte delicioase. Având în vedere că este post și trebuie să avem un meniu diversificat, este perfectă o porție de salată de năut sau altă combinație.
Pentru zilele în care avem dezlegare la pește, putem opta pentru o salată de ton cu năut. Într-un bol vom amesteca un borcan de năut (strecurat și clătit bine), o ceapă roșie tocată, o mână de masline negre tocate, 100 de grame de roșii cherry tăiate în 4, frunze de salată verde și o conservă de ton (strecurată si scursă).
Mai apoi, într-un alt castron amestecăm 3 linguri de muștar, o lingură de miere, sare, piper, 3 linguri de EVOO și o linguriță de oțet alb , adăugăm compoziția în castronul anterior și amestecăm bine.
Foarte delicioasă este și salata de legume cu năut. Într-un bol amestecăm o mână de spanac, năut bine strecurat dintr-o conservă, broccoli aburit, sare, piper, un strop de ulei de măsline și zeama de la o lămâie, după care amestecăm foarte bine.
În fiecare farfurie pe care o serviți, adăugați câteva porții de brânză de post, cașcaval sau ce alte alternative mai există și frunze de mentă, pentru o aromă aparte.
Preparate speciale pentru Postul Mare
Venim acum cu o altă idee de salată, tot cu năut. Tăiați 2 roșii, puneți puțin coriandru și o jumătate de ceapă albă, puneți-le într-un bol împreună cu sucul a 4 lămâi și lăsați să se amestece gusturile. După 10 minute, adăugăm la preparatul anterior o conservă de porumb și una de năut (ambele foarte bine scurse), după care punem sare și piper după gust.
Este o variantă de salată care poate fi însoțită și de crutoane sau pâine prăjită, iar pentru o aromă ușor picantă, se pune și ardei iute tăiat bucățele.
Te-ai gândit vreodată să faci o salată de avocado și să pui și năut? Află că este o combinație delicioasă și foarte sănătoasă, care ține perfect rolul unei mese. Tocați mărunt un avocado, 6 roșii cherry, 6 măsline negre și 1 ardei verde.
Puneți totul într-un recipient, adăugați năutul fiert, sucul unei lămâi, un strop de ulei de măsline, sare și piper negru. Scurgeți o conservă de boabe de porumb și adăugați-le la amestec, pentru a da o notă ușor dulce preparatului.