5 februarie 2040, zi periculoasă pentru planetă. NASA a făcut anunțul despre asteroid

5 februarie 2040, zi periculoasă pentru planetă. NASA a făcut anunțul despre asteroid

Specialiștii de la NASA care se ocupă cu cercetarea spațiului au făcut o descoperire șocantă. 5 februarie 2040 e zi periculoasă pentru planetă. Un asteroid are 1 din 625 șanse să lovească pământul.

5 februarie 2040, zi periculoasă pentru planetă

Amenințarea din spațiu pare să fie destul de reală. Cercetătorii susțin că, dacă asteroidul de 140 de metri nu va suferi schimbări pe traiectoria sa, vor fi nevoiți să intervină. Impactul asteroidului cu planeta Terra ar putea avea loc, conform NASA, pe 5 februarie 2040.

Dar AG5, descoperit în 2011, nu a atras doar atenția celor de la NASA, ci și a celor de la UN Action Team. Aceștia au format o echipă de specialiști pentru a discuta ce pot face și cum îl pot distruge în viitorul – să zicem noi – apropiat.

Șansele ca asteroidul să lovească Pământul sunt de 1 la 625, informează Dailymail.co.uk. Dacă asteroidul AG5 va cădea pe un oraș, milioane de oameni vor muri. Cu toate astea, omenirea va supraviețui impactului, mai susțin specialiștii. 2011 AG 5 este mult mai mic decât asteroidul care a dus la dispariția dinozaurilor (acesta a măsurat 14,5 km).

NASA a făcut anunțul despre asteroid

5 februarie 2040, zi periculoasă pentru planetă. NASA a făcut anunțul despre asteroid
5 februarie 2040, zi periculoasă pentru planetă, conform NASA

Până în prezent, cercetătorii nu știu prea multe despre 2011 AG5, în afară de dimensiunea lui – 140 metri. În prezent fac mai multe cercetări asupra lui. NASA susține că, în anul 2023, AG5 va avea o ”trecere prin gaura cheii”, adică o zonă prin care va trece pe orbită înainte să lovească Pământul.

Conform specialiștilor de la NASA, asta reprezintă 0.02 unități astronomice ale planetei. Adică o distanță de 3 milioane de kilometri de Terra. Pentru a îi devia cursul, cercetătorii au în calcul varianta de a pune o sondă pe el și de a folosi gravitația în plus generată de sondă pentru a ghida asteroidul 2011 AG5 pe altă traiectorie.

O altă variantă este trimiterea unei sonde direct în asteroid pentru ca impactul să aibă același efect. Dacă nu, în discuție au fost menționate și armele nucleare, dar acest lucru nu e sigur. Dacă asteroidul ar exploda, milioane de bucăți ar cădea pe Pământ, ca un duș de roci. Dacă nu vă dați seama ce ar însemna, gândiți-vă la o ploaie cu grindină, dar în loc de gheață cad bucăți mari de rocă fierbinte. NASA susține că au descoperit 19.000 de astfel de asteroizi în apropierea Terrei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI