20 iul. 2019 | 17:12

4 mari enigme ale lumii de care nici nu știai: explicații și istorie

Diverse
4 mari enigme ale lumii de care nici nu știai: explicații și istorie
10 mari enigme ale lumii explicate

„Omul nu a fost niciodată primitiv”. Așa să fie? Iată, pe scurt, explicația celor 4 dintre cele mai mari enigme ale omenirii. Nici nu știai de existența unora. Acestea i-au făcut pe oamenii de știință să-și piardă mințile în găsirea explicațiilor.

4 mari enogme ale omenirii explicate

În ordinea celor mai importante, este vorba despre 8 mari enigme explicate care au tulburat apele de pe tot globul. Acestea sunt: Marile piramide egiptene, Trilithonul de la Baalbek, Craniul de cristal Mitchell-Hedges, Harta lui Priri Reis, Bateria din Bagdad, Desenele din Valea Nacza, Urme umane la 500 de milioane de ani, Pietrele Dropa, Craniile de uriași încornorați. Iată explicația a 4 dintre cele mai importante!

Enigmele omenirii explicate

Enigmele omenirii explicate

Explicațiile celor mai mari enigme

Marile piramide egiptene

Piramidele lui Khufu, Kephren și Mikerinos nu sunt ultimele piramide ridicate în Egipt. Marele mister al poporului egiptean a fost nisipil din deșert. Aceștia împrăștiau nisip ud în fața bloccurilor de piatră asfel fărmându-se în această structură. Pentru aceasta se estimează 10.000 de muncitori, nici gând de diverse utilaje sau alte ipoteze apărute până acum.

Trilithonul de la Baalbek

Templul lui Jupiter este unul dintre vârfurile arhitecturii din Antichitate cu siguranță. Blocurile au trezit însă controverse uriașe. Templul a fost făcut de romani în secolul I. Cele trei blocuri de piatră cântăresc circa 800 de tone. Marele inginer latin Viturivus a lăsat numeroase scrieri despre tehnicile care pot fi folosite pentr a putea fi mutate, lucru ce era greu de crezut pentr mulți.

Harta lui Priri Reis

Harta a fost descoperită în 1929 într-un palat din Istambul. Întrebările tuturor erau: cum a reușit amiralul turc să intre în posesia hărții care descria cele două Americi? Atunci, Antarctica apărea neacoperită de gheață. Se pare că Piri Reis a copiat harta după cele capturate de la marinarii iberici.

Bateria din Bagdad

Bateria constră, de fapt, într-un vas de ceramică de 13 centimentri. Acesta a fost scos la lumină de Wilhelm Konig, arheolog german. Toată lumea a crezut că este o putere de nedescris în interiorul ei, însă ce i-a derutat a fost faptul că a generat un volt în momentul în care a fost pus în ea puțin suc de lămâie.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Capital.ro
Hidroelectrica, anunț important pentru toți clienții! Schimbările anunțate pentru următoarea perioadă
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Adio COZI la SGR! Un nou DISPOZITIV de COLECTAT STICLE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro