4 lucruri care prezic despărţirea de partenerul tău. Atenție mare la ele!

4 lucruri care prezic despărţirea de partenerul tău. Atenție mare la ele!

Fiecare dintre noi are anumite comportamente care ar putea conduce la distrugerea unei relații. În urma studiilor, cercetătorii au observat că există un număr de patru care, atunci când sunt corectate sau evitate, șansele de divorț scad dramatic. Care sunt acele patru componente care prezic despărțirea și cum ar putea fi anulate 90% dintre eșecurile în dragoste, afli în continuare.

4 lucruri care prezic despărţirea

După ce au observat timp de 15 minute interacțiunea dintre mai multe cupluri, cercetătorii au putut prezice, cu o precizie de 90%, dacă partenerii vor mai fi sau nu împreună după cinci ani. Te întrebi cum au putut experții să-și dea seama ce perechi vor rezista testului timpului?

Ei bine, în esență nu este vorba de ceva complicat, ci mai degrabă de câteva comportamente, patru la număr, pe care cuplurile trebuie să le evite dacă nu vor să ajungă în pragul divorțului. Este vorba despre acuzație, escaladare, invalidare și înstrăinare.

Comportamentele enumerate sunt învăţate, ceea ce înseamnă că, din fericire, le putem înlocui cu obiceiuri noi, care să ne îmbunătățească relația în loc s-o destrame. Prin urmare, dacă vrei ca relația din care faci parte să reziste în timp, depinde de tine să o orientezi în direcția în care-ți dorești să meargă.

Asta înseamnă să ai determinare în a rezolva problemele existente şi să încerci să satisfaci şi nevoile celuilalt.

Citește și: 6 zodii care se vor întoarce mereu la fostul partener. Ai grijă cu ele!

Atenție mare la ele!

Este lesne de înțeles că, pentru a supravieţui provocărilor, trebuie să acţionaţi ca o echipă. Așadar, evită obiceiurile toxice de mai jos, care conduc la divorț în circa 5 ani, în 90% dintre cazuri.

Acuzația 

Rezistența unui cuplu poate fi afectată serios de tendința de a da vina pe celălalt sau de a-l acuza atunci când nu cunoști toate detaliile. Prin urmare, decât să rănești pe cineva, e mult mai bine să pui întrebări. Dacă îți dorești să ai o relație frumoasă și de durată, învață să-i acorzi încrederea ta partenerului şi să porneşti mereu de la premisa de nevinovăţie.

Invalidarea 

Prin invalidare se înțelege discreditarea partenerului sau, cu alte cuvinte, a-l face pe acesta să pară mai slab decât este în realitate. Acest lucru se face prin eliminarea caracteristicilor „umane“ ale persoanei în cauză și prin concentrarea asupra aspectelor negative. Aici se adaugă și resupunerile nefondate şi prejudecăţile.

Escaladarea 

Escaladarea reprezintă un comportament strâns legat de cel de învinovăţire. Concret, partenerul care escaladează un dezacord este mai interesat, de regulă, să-şi apere propria poziţie şi să-l învinovăţească pe celălalt, care, la rândul său, răspunde în consecință.

Înstrăinarea 

Acest comportament face referire la abandonarea efortului de a rezolva problemele care apar, reprezentând un răspuns tăcut la nemulţumirile acumulare. În unele cazuri se ajunge la despărțire bruscă, iar asta oferă celuilalt partener incertitudinea abandonului.