Aceste locații sunt cu adevărat fascinante, dar sunt interzise pentru toată lumea și, din păcate, nu le vom putea vizita niciodată. Multe nu sunt deschise publicului pentru a-și proteja conținutul.
Vaticanul este cel mai important loc de confesiune din lume al Bisericii Catolice. Are o istorie de peste 2.000 de ani, iar aici se află numeroase secrete, care au fost ascunse în subteran.
Se spune că printre acestea s-ar afla dovada existenței lui Iisus Hristos, Chivotul Legământului sau Potirul Sfânt. Toate aceste informații au fost și încă sunt ținute în arhivele Vaticanului, inaccesibile publicului larg.
Știți care este rețeta Coca-Cola? Cel mai probabil nu, pentru că este ținută într-un seif secret. Compania care produce cea mai populară răcoritoare din lume a scos pentru prima dată formula băuturii în anul 1925.
Adevărul este că rețeta cu ingredientele secrete a fost expusă în muzeul companiei din Atlanta, dar nu așa cum se așteaptă lumea. Ea nu este la vedere, ci a fost închisă într-un alt seif care a fost dus în sala centrală a muzeului.
Formula în sine datează din anul 1886 și va rămâne în continuare ascunsă. Seiful este închis de aproape 100 ani.
Peștera din Lascaux este un complex de galerii subterane din sud-vestul Franței. Aici se află peste 600 de picturi rupestre, amplasate pe pereții interiori și plafoanele peșterii.
Picturile reprezintă animale mari, faună tipică locală și contemporană, care corespunde cu fosilele din Paleoliticul superior. În anul 1979, Lascaux a fost introdusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.
A fost descoperită în anul 1940 de către patru adolescenți, iar după terminarea celui De-al Doilea Război Mondial a fost deschisă publicului.
Cu toate acestea, din cauza dioxidului de carbon care era emanat de cei 1200 vizitatori pe care îi primea peștera zilnic picturile aveau de suferit și peștera a fost închisă publicului în 1963.
Este situat în partea de nord a Tanzaniei, considerat o adevărată bijuterie a naturii, uimește cu peisajul său unic și proprietățile extraordinare.
Lacul Natron este cunoscut pentru conținutul său de sare extrem de ridicat, având o concentrație de sodiu și alte minerale care provin din izvoarele termale care alimentează lacul.
Una dintre caracteristicile remarcabile ale acestui lac este culoare sa roșiatică, datorită pigmenților din algele și bacteriile care prosperă în mediul său salin. Acest aspect spectaculos îi conferă uneori o nuanță de roșu-roz.
Cu toate acestea, lacul devine o capcană mortală pentru orice viețuitoare, deoarece contactul cu apa poate duce la un proces rapid de calcifiere. Animalul moare instantaneu.
Se pare că un singur pește trăiește aici, numit Alcolapia alcalica. Acesta a dezvoltat o adaptare extraordinară pentru a face față acestor condiții extreme.