30 octombrie 2019, 4 ani de la tragedia Colectiv. În ce stadiu a ajuns ancheta

de: Madalina Moraru
30 10. 2019

Miercuri, pe 30 octombrie 2019, se comemorează 4 ani de la tragedia din clubul Colectiv. Incendiul în urma căruia și-au pierdut viața 64 de persoane s-a petrecut în 2015, iar ancheta autorităților încă nu a fost finalizată nici până în prezent. Totodată, cu câteva zile în urmă, în spațiul public a fost difuzat un filmuleț, ținut secret în toți acești ani, și-n care erau arătate primele 20 de minute cu intervenția echipelor care au ajuns la victimele de la Colectiv.

30 octombrie 2019, 4 ani de la tragedia Colectiv. În ce stadiu a ajuns ancheta

În urma tragediei din noaptea de 30 octombrie 2015 au murit 64 de persoane, iar alte câteva zeci au fost rănite. Filmul evenimentelor de la Colectiv a fost unul înfricoșător, iar MAI (Ministerul Afacerilor Interne) anunța în noaptea de 30 spre 31 octombrie 2015, că 27 de persoane au murit, iar alte 162 de persoane au fost duse la spital. Totul din cauza unui incendiu care s-a produs în clubul din Capitală, răniții fiind transportați la foarte multe unități medicale. Victimele de la Colectiv au fost transportate la spitalele Floreasca, cel de Arşi, Elias, cel Militar, ”Sf. Pantelimon”, Judeţean Ilfov, ”Sf. Ioan”, ”Bagdasar-Arseni”, Municipal, Colţea, ”Marie Curie” şi „Grigore Alexandrescu”.

Scandalul care învăluie cazul Colectiv a izbucnit iarăși, cu o săptămână în urmă, când au fost publicate mai multe imagini cu primele momente de când salvatorii ajungeau la victimele din clubul bucureștean. Sunt cadre îngrozitoare, însoțite de multe semne de întrebare, în legătură cu faptul că se putea face mai mult spre salvarea celor care și-au pierdut viețile în noaptea de 30 octombrie 2015.

Potrivit celor de la adevărul.ro, ancheta din cazul Colectiv nu pare să fi ajuns prea departe, nici la 4 ani de când au murit atât de mulți oameni care se aflau la concertul trupei de Goodbye to Gravity. În mod macabru, tragedia a coincis și cu sărbătoarea de Halloween, care a început să fie tot mai populară și în țara noastră, de câțiva ani. Tocmai de aceea, în acea seară aveau loc tot soiul de petreceri tematice, în multe localuri din Capitală.