18 ani fără Laura Stoica. Marcel Pavel, despre refrenul ei ”Un actor grăbit”: ”E probă de foc în concursurile muzicale”. Ce amintiri îl leagă și de logodnicul solistei? EXCLUSIV

de: Simona Ecovoiu
05 03. 2024

Pe 9 martie 2024 se împlinesc 18 ani de când Laura Stoica și logodnicul ei, toboșarul Cristian Mărgescu, au încetat din viață, în urma unui teribil accident de mașină. Solista a lăsat, prin dispariția ei fulgerătoare, un mare gol, în muzica românească. Marcel Pavel ne-a povestit, în exclusivitate pentru Playtech Știri, despre regretatul cuplu de artiști.

Marcel Pavel, despre Laura Stoica: ”Ca artistă, jos pălăria!”

Laura Stoica a fost un nume foarte important în lumea artistică. Fostul ei coleg de scenă și de generație, Marcel Pavel, ne-a vorbit despre regretata interpretă, în exclusivitate pentru Playtech Știri:

”Laura Stoica a fost una dintre cele mai importante voci ale muzicii pop-rock, dar și o femeie foarte frumoasă, un artist complet. Ca artistă, jos pălăria!”.

Și în prezent, la 18 ani de la decesul artistei, piesele Laurei Stoica, inclusiv ”Un actor grăbit”, deloc ușor de interpretat, sunt prezentate de micii cântăreți, în competițiile muzicale:

”Melodiile ei sunt cântate în toate concursurile muzicale pentru copii, din România. Este o piatră de încercare pentru cei care vor să devină soliști serioși, e o probă de foc, în competițiile muzicale!”, ne-a mai spus Marcel Pavel, în exclusivitate pentru Playtech Știri.

Citiți și: Ce a prezis Dan Bittman despre Laura Stoica. Artistul a avut mare, mare dreptate VIDEO

Marcel Pavel, despre logodnicul Laurei Stoica: ”Eu i-am pus bețele de toboșar în mână”

Marcel Pavel a fost bun prieten cu logodnicul Laurei Stoica, artistul Cristian Mărgescu, și el mort în acel tragic accident. Îl cunoștea de pe vremea când Cristian era doar un copil care tânjea să urce pe scenă, ca instrumentist:

”La Cristian, logodnicul Laurei, țineam foarte mult, eu i-am pus bețele de toboșar în mână, pentru prima oară, primele ritmuri la tobe eu i le-am arătat, și eu am fost toboșar, prin anii 80. El era pe atunci un copil. Este o mare dramă, o pierdere extraordinară, decesul lor!”.

Totul despre tragicul accident în care Laura Stoica și logodnicul ei și-au pierdut viața

Laura Stoica și Cristian Mărgescu au încetat din viață pe 9 martie 2006, într-un accident de mașină, care a avut loc în timp ce se întorceau de la un concert susținut în Urziceni. În preajma localității Sineşti, o Dacie Papuc a intrat pe contrasens şi a izbit autoturismul lor. Medicii de pe ambulanță sosiți la fața locului n-au mai putut face nimic nici pentru Laura, care era însărcinată, și nici pentru logodnicul ei.

Scena accidentului era incredibilă, parcă desprinsă din filme. Maşina era la câţiva zeci de metri distanţă de şosea, pe câmp, transformată într-un morman de fiare. La faţa locului au sosit, imediat, rude şi prieteni ai celor doi, care au aprins lumânări şi au rămas acolo tot timpul cât au durat cercetările de la faţa locului”, declara atunci comisarul şef Sorin Goagă, şeful Poliţiei Rutiere Ialomiţa.

Citiți și: Artistele din România care au murit de tinere. O clipă pe scenă, o eternitate în sufletele românilor

Ce voci feminine mai apreciază Marcel Pavel: ”Delia și Andra!”

Marcel Pavel ne-a mai spus și care sunt artistele lui preferate, din showbiz-ul autohton:

”Mie îmi place, din această generație, de Delia, este o mare voce. Dar îmi plac și Andra, Theo Rose, Paula Seling. Avem foarte multe soliste talentate!”.

În această primăvară, artistul Marcel Pavel va susține, din nou, câteva concerte, în Republica Moldova, unde este foarte apreciat de publicul iubitor de muzică:

”Îmi place foarte mult publicul de acolo, ei au un mod anume de a respecta publicul, ei recunosc imediat valoarea unui artist, ajung chiar să îl venereze, plătesc bilet, ca să îl asculte. În Republica Moldova mă simt ca acasă”.

Marcel Pavel pregătește și un concert de proporții, în luna decembrie a acestui an:

”Voi avea un spectacol grandios, la Opera Națională, voi cânta alături de copiii, de frații și de prietenii mei”, ne-a mai menționat artistul, în exclusivitate pentru Playtech Știri.