174 de pasageri ai cursei Bologna – Iaşi, operată de WizzAir, lăsați fără bagajele de cală. Cum s-a putut întâmpla asta

174 de pasageri ai cursei Bologna – Iaşi, operată de WizzAir, lăsați fără bagajele de cală. Cum s-a putut întâmpla asta
174 de pasageri ai cursei Bologna – Iaşi, operată de WizzAir, lăsați fără bagajele de cală

Aseară, la miezul nopții, 174 de pasageri au ajuns de la Iași, venind de la Bologna. După aterizare, aceștia au aflat că nu își pot recupera bagajele de cală, deoarece nu au ajuns încă la destinație.

 Premieră pe Aeroportul din Iași

Toți pasagerii care au călătorit cu respectiva cursă au plecat acasă noaptea trecută doar cu bagajele de mână. 174 de pasageri ai unui avion WizzAir care a sosit de la Iași la Bologna, au rămas fără bagaje. Aeronava a aterizat pe Aeroportul Internațional Iași la ora 00:25.

Se pare că la aeroportul din Iași au ajuns bagajele pasagerilor care călătoreau de la Bologna spre Chișinău. Prin urmare, cel mai probabil, bagajele pasagerilor care au ajuns în Iași au fost trimise la Chișinău. Desigur, oamenii au fost foarte revoltați.

 ”Cred că cea mai mare posibilitate este ca bagajele noastre să fie la Chișinău. Când am făcut check-in-ul, eram unii lângă alții. Zborurile au fost la aproximativ 5 minute distanță unul de altul. Ne-am îmbarcat, am dat bagajele la cală și când am ajuns la Iași am găsit bagajele de la Chișinău pe bandă. La noi nu a ajuns nici măcar un bagaj de la zborul nostru.

Nimeni, nimeni nu a primit bagajul. Probabil sunt și care au plecat fără să mai aștepte. Eu sper că totuși le-au dus la Chișinău pe ale noastre. Noi am sesizat că ne lipsesc bagajele când am văzut că se învârte banda de 3-4 ori și nu ia nimeni niciun bagaj. Aceleași bagaje se tot învârteau, pentru că nu erau ale noastre”, a spus o pasageră.

Pasageri lăsați fără bagaje

Potrivit surselor, până acum nu s-a mai întâmplat ca bagajele tuturor pasagerilor dintr-o singură cursă să fie rătăcite. Au mai fost cazuri în care câțiva călători să primească bagajele mai târziu, însă niciodată întreg avionul.

Este importat de știut că, de regulă, nu companiile aeriene se ocupă de manevrarea bagajelor, ci anumite firme de handling. Din păcate, sute de persoane au rămas fără bagaje. În unele cazuri, oamenii aveau medicamente importante de care depindeau.

”Eu aveam în bagaj medicamente vitale, aveam lucruri bune, haine, încălțăminte, acte. Nici nu știu dacă găsesc medicamentele pe care le iau eu, să le cumpăr de la farmacie. Eu iau niște medicamente pentru tromboză și le iau o dată pe lună de la spital. Nu se eliberează așa. Eu le-am pus la cală pentru că m-am gândit că oricum ajung odată cu bagajul. Nu mi-am imaginat asemenea situație. Nu știu ce o să fac fără ele. Sper să primim lămuriri cât mai curând”, a transmis călătoarea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI