125 de beneficiari din judeţul Vaslui au primit nejustificat indemnizații de sprijin în contextul pandemiei

125 de beneficiari din judeţul Vaslui au primit nejustificat indemnizații de sprijin în contextul pandemiei
125 de beneficiari din judeţul Vaslui au primit nejustificat indemnizații de sprijin în contextul pandemiei

125 de beneficiari din județul Vaslui au primit nejustificat sume de bani drept sprijin în cadrul măsurilor luate de autorități în contextul pandemiei, potrivit reprezentanților Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Vaslui.

Indemnizații de sprijin, acordate persoanelor care nu aveau dreptul

Anul acest, în județul Vaslui au fost acordate 1.452 de indemnizații, în baza OUG nr. 132/07.08.2020 privind măsuri de sprijin destinate angajaților și salariaților în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea virusului, dar și pentru stimularea creșterii ocupării forței de muncă, din cauza restrângerii activității.

„Începând din luna iunie 2020 instituţia noastră, în baza informaţiilor privind veniturile încasate, precum şi în urma intersectării bazei de date cu plăţile indemnizaţiei de sprijin pe anul 2020 cu registrul contribuabililor persoane juridice actualizat, transmis de către ANPIS, a identificat un număr de 125 beneficiari plătiţi fără temei legal.

Conform Deciziei Camerei de Conturi Vaslui din luna iulie a anului 2020, instituţia noastră a plătit fără temei legal suma de 98.199 lei ca şomaj tehnic, constituit din 7.226 lei indemnizaţii plătite necuvenit pentru 25 persoane care nu au avut activitatea întreruptă în perioada controlată, 5.649 lei indemnizaţii plătite fără drept pentru 8 persoane fizice sau profesionişti care nu au avut activitatea întreruptă în perioada controlată, 12.348 lei sumă plătită necuvenit pentru două persoane neeligibile şi 72.976 lei indemnizaţii plătite necuvenit pentru 65 persoane fizice sau alţi profesionişti care au realizat venituri în perioada când au declarat că au activitatea întreruptă”, precizează un raport întocmit de AJPIS Vaslui.

Șomaj tehnic pentru firme și angajați

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba transmite că, începând de astăzi, 1 noiembrie, se pot trimite electronic documentele în cazul în care se solicită șomaj tehnic. Pot beneficia de șomaj tehnic salariații firmelor a căror activitate este suspendată, total sau parțial, din cauza pandemiei Covid-19.

”Începând cu data de 1/11/2021, documentele necesare acordării șomajului tehnic în conformitate cu Ordonanța de Urgență nr. 111 din2 octombrie 2021 pentru stabilirea unor măsuri de protecție socială a angajaților și a altor categorii profesionale în contextul interzicerii, suspendării ori limitării activităților economice, determinate de situația epidemiologică generată de răspândirea  Coronavirusului SARS CoV-2, se vor transmite electronic la următoarea adresă de e-mail: alba@ anofm.gov.ro”, transmite AJOFM Alba.

Guvernul a reintrodus această măsură, prin OUG (111/2021), până la 31 decembrie 2021. Totodată, prevederile sunt aplicate și în cazul suspendării temporare a contractului individual de muncă, din inițiativa angajatorului, din cauza efectelor produse de Covid-19 sau ca urmare e anchetelor epidemiologice.

Excepții fac doar salariații care se află în concediu medical și primesc indemnizația de asigurări sociale aferentă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI