10 mașini cu motoare diesel sub 8.000 de euro. Sunt ușor de întreținut, iar piesele nu sunt scumpe

10 mașini cu motoare diesel sub 8.000 de euro. Sunt ușor de întreținut, iar piesele nu sunt scumpe
Top 10 mașini cu motor diesel sub 8000 euro.

Avantajul unei maşini diesel este puterea motorului, pentru că la acelaşi număr de cai putere ca la o maşină pe benzină un motor diesel livrează un cuplu mare obţinut la o turaţie scăzută şi un consum scăzut de combustibil. Pe lângă aceasta sunt ușor de întreținut și au piese ieftine. Ce mașini putem axchiziționa sub 8000 euro cu motor diesel?

10 mașini cu motoare diesel sub 8000 euro, ușor de întreținut și cu piese ieftine

Șoferii din România știu una și bună: un TDI este sensul vieții, e cea mai bună mașină din univers. Nu degeaba 8 din 10 mașini aduse de afară sunt diesel iar înmatriculările din ultimii ani au făcut ca numarul vehiculelor care functionează pe bază de motorină să fie mai mare decât cele pe benzină.

Romanii preferă în continuare masina diesel, în special modelele noi, care sunt atat de eficiente încat oferă consumuri și de 3% în regim mixt. O cifră imposibil de egalat de alte tipuri de alimentare, precum benzină sau chiar mașinile hibrid. Cea mai importantă departajare în cazul achiziționării unei mașini o reprezintă consumul în România, așa ca dieselul este la mare putere și așa va și ramâne mulți ani de acum înainte, până când UE ne va obliga să taxăm preferențial mașinile pe motorină.

Top 10 mașini cu motoare diesel:

  1. Audi A4 2.0 TDi 140 cp

Un Audi A4 de prin 2004-2005 poate fi cumpărat acum cu 5000 de Euro fără probleme. Aceste motoare au fost, spune lumea, chiar mai bune decât vechile 1.9 TDI-uri de pe Octavia și Golf, motoare nemuritoare, care erau fiabile și extrem de bine făcute. Un 2.0 TDi de 140 cp, dacă a fost întreținut și nu scoate fum, cu turbină bună, te mai ține încă o viață întreagă.

2.  Mercedes-Benz Vito 2.2 CDi 130 cp

O altă mașină germană extrem de fiabilă și care merită cumpărată vine de la Mercedes. Însă e vorba de un monovolum, de fapt de un Vito cu 8 locuri, echipat cu motorul 2.2 CDi de 130 cp. O mașină pentru familie și pentru călătorii care consumă puțin și este silentioasă, dar și sigură și extrem de spațioasă. Un Vito costă între 3000 și 6000 de Euro, iar la 5000 reușești cu siguranță să cumperi un exemplar în stare bună în care să nu bagi foarte mulți bani.

3. Audi A2 1.4 TDi 75 cp

Un autoturism uitat de mulți este micul Audi A2. Singura problemă este că A2 este o mașină veche, ce nu s-a mai fabricat de acum vreo 10 ani, așa că e dificil să găsești un exemplar în stare bună. Dar dacă ai succes, micul A2 poate fi mașina ideală pentru o femeie, cu un motor ce pare mai puternic decât cei 75 cp oficiali și mult mai spațioasă.

4. BMW E46 316i 105 cp

Mulți sunt fanii mărcii BMW, dar puțini știu ca generația E46 a avut doar câteva motorizări fiabile și extrem de bine făcute. Este cazul modelului 316i care era echipat cu un motor de 1.9 litri și 105 cp. Nu e o mașină performantă, însă acest propulsor cu 4 pistoane are un cuplu mare de la turație mică și oferă un consum decent. Unde mai pui că la această capacitate nu treci în sfera impozitelor și asigurărilor aberant de mari, așa că este o mașină care ține cu casa.

Parcare auto.
Mașini sub 8000 euro, cu motoare diesel în top 10.

5. Opel Vectra 2.2 DTi 125 cp

Opel a făcut cândva automobile bune, însă în ultimii ani au cam luat-o razna. Cu greu găsețti o mașina bună făcută după 2000. Dar dintre cele recomandate și despre care se știe că țin cu casa se numara limuzina Vectra cu motorul 2.2 DTi de 125 cp. Un motor fiabil, economic, fară celebrele vibrații de diesel, care oferea performanțe decente. Din pacăte, singurul minus la acest motor este faptul că are capacitatea mare și impozit pe măsură.

6. BMW E39 525 D 163 cp

Cine visează la o limuzină premium ieftină, germană, poate să dea între 3000 și 4000 de Euro pe un Seria 5 cu motorizarea 2.5 diesel. Nu e vorba de motorul 2.5 TDS de 143 cp și de motorul mai nou, care a fost pus pe ultimele modele de E39, până în 2003. Un motor puternic, silențios, foarte performant, care, cu puțină întreținere și revizii periodice ține o viață întreagă. La fel și turbina, pentru că multe motoare 2.5 Diesel de azi au încă turbo-compresoarele originale, ceea ce e mare lucru…

7. Mercedes-Benz C220 CDi

Fanii mărcii germane Mercedes-Benz care vor să facă economii la cumparare pot să achizitioneze un model C220 din anul 2008. Se știe că aceste modele pe care azi le poate cumpara oricine cu o sumă mică au fost printre cele mai reușite. Oricum, pentru că mașinile astea au mers deja de toți banii, trebuie să te asiguri că exemplarul cumparat este bun și că te va mai ține mulți ani de acum înainte.

8. Smart ForFour 1.5 95 c

Marca Smart este și ea una germană, realizată de Mercedes-Benz. E clar că mașinile micuțe de oraș au o piață numai a lor, pentru că niciun alt producator nu a mai reușit să facă automobile micro de oraș așa de bune ca Smart.

9.Volkswagen Golf Mk5 1.9 TDi 105 cp

Iubitorii mărcii aleg modelul Golf Mk5 cu motorizare 1.9 TDi de 105 cp. Celebrul motor 1.9 aflat la ultima generație, înainte să fie înlocuit cu totul de fratele mai mare de 2.0 litri. Consum mic, fiabilitate și rezistență în timp. Poate ultimul Golf care te ține o viață.

10. Opel Astra 1.9 CDTi 150 cp

Unul din cele mai bune motoare de la Opel care a echipat vreodată modelul Astra, cu mult peste micile motoare din ziua de azi pe benzină, 1.4 și 1.6… 150 cp. Problema în a găsi un asemenea exemplar este alta: în România cu greu apar asemenea motorizări la vânzare și când apar se vând ca painea caldă… Așadar, cel mai bine este să aduci un asemenea Opel de afară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI