10 alimente nocive pe care le avem în bucătărie. Din păcate, le consumăm zilnic

de: Năstase Mirabela
07 09. 2020

Aditivii alimentari și conservanții se regăsesc în aproape toate alimentele cumpărate și, de aceea, este necesară citirea etichetelor produselor, pentru a le evita pe cele nocive. Este foarte important să eliminați din dietă alimentele toxice. Iată care sunt acestea.

10 alimente nocive pe care le avem în bucătărie

Margarina

Margarina se face din uleiuri vegetale hidrogenate, fiind bogată în grăsimi trans, asociate cu apariția bolilor de inimă și cancerul. Ea se poate înlocui cu succes de unt natural sau ulei orgnic de măsline sau de cocos.

Băuturi carbogazoase

Ele, dar și cele dietetice cresc numărul kilogramelor, dar și riscul de cancer, infarct miocardic, accident vascular cerebral, diabet și osteoporoză. Ele trebuie evitate întodeauna, putând fi înlocuite cu succes de sucurile naturale din fructe sau cu o limonadă naturală.

Carne procesată

Mezelurile, precum salamul și cârnații, sunt bogate în substanțe toxice pentru organism, favorizând apariția cancerului, potrivit studiilor. Acestea cresc, în special, riscul apariției cancerului colorectal. Ele sunt pline de substanțe cancerigene, chimicale și conservanți.

Cereale procesate

Deși ele sunt un fel de mâncare rapid și gustos, pot fi extrem de nocive, mai ales pentru copii deoarece sunt bogate în zahăr, pe lângă substanțele nocive pe care le conțin.

Chipsuri

Ele sunt consumate foarte des de persoane de toate vârstele. Dar ele sunt bogate în grăsimi, sare și calorii, și duc la creșterea în greutate și la creșterea colesterolului și a trigliceridelor din sânge. Așadar, mare grijă!

10 alimente nocive pe care trebuie să le eviți

Gogoși sau alte dulciuri din comerț

Acestea sunt pline de grăsimi hidrogenate, crescând cantitatea de grăsimi trans. În plus, zahărul favorizează apariția obezității, a cancerului și a bolilor de inimă. Optați pentru zahărul din fructe.

Lactate degresate

Acestea pot avea consecințe grave asupra organismului. Grăsimea este înlocuită cu zahăr, îndulcitori artificiali sau siropuri dulci. Mai bine consumați lactatele integrale, fără alte adaosuri de substanțe.

Cartofi prăjiți

Ei sunt gustoși, dar sunt un real pericol pentru sănătate. Mai bine optați pentru cartofii făcuți la cuptor sau cei natur decât pentru cartofii prăjiți, bogați în calorii și în uleiuri râncede.

Inghețată

Este bogată în grăsimi nesănătoase și riscați să crească nivelul de colesterol și să se dezvolte diabetul. Ea trebuie evitată sau mâncată doar la ocazii speciale.

Brânză

Chiar dacă este bogată în calciu, are și multe grăsimi, iar dacă este asociată cu alte alimente greu de digerat, poate favoriza îngrășarea într-un timp foarte scurt. Optați pentru brânza naturală, întrucât cea din magazine este procesată și conține aditivi numeroși.