1 milion de persoane vaccinate anti-covid-19 într-o singură zi. Ce țară a reușit această performanță

Campania de vaccinare din România merge foarte greu, iar asta nu din cauză că nu ar fi suficiente doze de vaccin, ci din cauza scepticismului oamenilor de a se vaccina.

1 milion de persoane vaccinate anti-covid-19 într-o singură zi

Există totuși țări care au campanii de vaccinare de mare succes. Este și cazul Germaniei, care a vaccinat 1 milion de persoane într-o singură zi.

Cele mai multe doze, 730.000, au fost administrate de medicii de familie germani, în timp ce 360.000 de doze au fost administrate în centrele de vaccinare, potrivit ministrului german al Sănătății, Jens Spahn.

1% din populația Germaniei a fost vaccinată într-o singură zi. De la începutul campaniei, peste un sfert din populație și-a primit vaccinul. Cu toate acestea, ei nu au atins încă imunitatea de grup.

Procesul de vaccinare din Germania a atins sâmbătă un moment important, autoritățile raportând că peste 10 milioane de persoane au primit cel puțin o doză din vaccinul coronavirus.

Germania, succes enorm în campania de vaccinare

În țara de aproape 84 de milioane, aproximativ 4,3 milioane au primit ambele doze necesare pentru a oferi protecție completă, potrivit ministrului german al sănătății, Jens Spahn.

Marea putere economică a UE s-a confruntat cu mari eșecuri și întârzieri de la începutul campaniei de vaccinare provocând frustrări și acuzații de incompetență împotriva guvernului.

Anunțul lui Spahn vine la câteva ore după ce Statele Unite au devenit prima națiune din lume care a administrat cel puțin o doză mai mult de 100 de milioane de oameni.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au declarat vineri că numărul persoanelor care au primit cel puțin o doză de vaccin COVID-19 s-a ridicat la 101,8 milioane, ceea ce reprezintă aproximativ o treime din populația SUA.

Aproape 58 de milioane dintre acești oameni sunt complet vaccinați, potrivit datelor CDC.

CDC a spus că persoanele vaccinate pot călători fără a respecta carantina, dar ar trebui să poarte în continuare măști.

Ucraina va fi aprovizionată de pe teritoriul României. Peste un milion de oameni vor beneficia de ajutor
ȘOCUL serii! Simona Halep, CAZ ÎNCHIS! Românca a primit vestea în Dubai
Cu se ocupă Cabral, de când a renunțat la TV. S-a aflat tot, incredibil!

This website uses cookies.