16 nov. 2025 | 14:54

Cum a ajuns un cioban din Bihor să conducă o companie de 35 de milioane de euro, cu peste 200 de angajați

ACTUALITATE
Share
Cum a ajuns un cioban din Bihor să conducă o companie de 35 de milioane de euro, cu peste 200 de angajați
Un cioban din Bihor a dat lovitura in afaceri. Sursa foto: Profimedia

Din Beiuș, la poalele Apusenilor, un fost cioban a transformat munca de pe pășune într-un imperiu al fructelor de pădure. Investițiile în tehnologie și perseverența l-au adus la conducerea unei companii cu sute de angajați și milioane de euro cifră de afaceri.

De la cioban la antreprenor de succes: bărbatul din Bihor care conduce o afacere de 35 de milioane de euro

La poalele Apusenilor, în aceste sere din Beiuș se munceşte de zor. E zi de cules, iar căpșunile sunt adunate cu grijă, una câte una, din cele 33 de solarii care se întind pe patru hectare de teren.

Aici, nimic nu e lăsat la întâmplare: temperatura, lumina și nutrienții sunt controlați la milimetru, astfel încât fructele să fie perfecte, chiar și în luna noiembrie.

”Avem computer în care le pregătim mâncare, unde avem totul măsurat. Reţetele sunt în funţie de apă, în funcţie de nevoile lor. Ca hrană mergem mai mult pe potasiu, pe fosfor şi îngrăşământ foliar”, a declarat Gabriela Vlad, inginer horticol, potrivit observatornews.ro.

Imediat ce sunt culese, fructele ajung în sala de ambalare. Aici ritmul e alert, iar fiecare cutie trece printr-un filtru strict, unde singurul criteriu care contează este calitatea.

”Fiecare fruct de pădure este ales manual bucată cu bucată, în funcţie de calibru. Cele perfecte ajung în caserole de 250 sau 500 de grame, gata de raft.

Sunt şi cele mai mici, care nu îndeplinesc aceste criterii, dar ajung acolo unde aduc bucurie”, a declarat antreprenorul Dumitru Gal.

Cum a început drumul de la pășune la afacere de milioane

În spatele acestor sere uriașe stau peste zece ani de muncă neîntreruptă și investiții curajoase. Dumitru Gal este omul care a plecat de la zero, iar astăzi conduce o companie ce valorează 35 de milioane de euro, cu peste 200 de angajați.

”Primul meu contact cu munca a fost la zece ani, când mergeam cu oile noastre şi cele din sat la păşunat. De mic am învăţat ce înseamnă efortul şi lipsurile, dar tocmai ele m-au învăţat să lupt”, a declarat antreprenorul Dumitru Gal.

Perseverența și dorința de a inova au fost motorul acestei transformări. Investițiile în tehnologie, sisteme hidroponice și automatizări au transformat fermele tradiționale în adevărate centre de producție moderne, capabile să ofere fructe de calitate superioară pe tot parcursul anului.

Vezi și Lidl vrea să ridice cel mai mare magazin al său din România. Zona din Bucureşti aleasă pentru investiţie!

Ce planuri are antreprenorul pentru viitor

Dumitru Gal nu se oprește aici. Din primăvară va implementa un nou proiect european de trei milioane de euro, care va ridica un sistem hidroponic ultramodern pe 24 de hectare.

Această investiție va permite extinderea producției și introducerea unor tehnologii și mai avansate, consolidând poziția companiei pe piața națională și internațională.

Astfel, povestea ciobanului din Beiuș arată că răbdarea, perseverența și inovația pot transforma efortul zilnic într-un succes de proporții, demonstrând că drumul de la munte la vârf poate fi spectaculos și plin de satisfacții.

Vezi și Amenzi de 20.000 de lei pentru firmele din România care neglijează un detaliu simplu. O dată pe an trebuie să facă inventarul patrimoniului!