07 sept. 2012 | 11:30

Un nou studiu confirma ca lumea se joaca mai mult pe mobile

ACTUALITATE
Un nou studiu confirma ca lumea se joaca mai mult pe mobile

Notiunea de gamer facea pana de curand referire la o persoana care petrecea suficient de mult timp in fata unei console sau a unui PC pentru a se juca incat, in contextul potrivit, ar fi putut sa castige bani din asta. In ultima perioada insa, definitia se pare ca s-a schimbat.

Mobile Games

Cel mai nou studiu al NPD este printre primele care confirma un fapt relativ evident: Oamenii se joaca in medie mai mult in deplasare decat acasa. In SUA de exemplu, din 8488 de persoane pe care s-a realizat studiul, 22% erau gameri pe dispozitive mobile, o creste cu 9 procente fata de 2011. Anul trecut, castigatorii erau gamerii entuziasti cu 23% din piata.

Pentru a intelege mai bine categoriile in care erau impartiti cei intervievati, ganditi-va ca vorbim de 6 tipuri de persoane: jucatori pe mobile, pe console, entuziasti pe orice, ocazional pe PC, pasionati de PC si jucatori de jocuri de familie sau pentru copii. O alta categorie care a inregistrat o crestere in ultima perioada este cea de console, cu 4 procente fata de 2011. In rest, concluzia studiului a fost simpla ,,Inregistram o crestere enorma in domeniul gamingului pe mobile, in special pe smartphone-uri si tablete.”

In ceea ce priveste investitiile financiare facute de oameni in acest domeniu, jocurile fizice achizitionate dintr-un magazin online sau retail au generat cele mai mari cheltuieli. Ca o medie, tot in SUA, doar in ultimele 3 luni, oamenii au cheltuit in medie 48 dolari pe jocuri fizice in timp ce pentru aceeasi pasiune in format digital s-au cheltuit 16 dolari. Cu scopul de a mai adauga un element definitoriu pentru gamerul inrait, acesta din urma in aceleasi 3 luni a cheltuit in medie 65 dolari pe acest „viciu”.

Daca in lumea reala ati fi tentati sa spuneti ca oamenii din jurul vostru se joaca mai putin ati avea dreptate. Acelasi studiu a confirmat o scadere a numarului total de gameri de orice gen cu 5% de la an la an.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele